Recipes from Ingredient: Kaneel

Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom,. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia. Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen kaneel aan toegevoegd is. Het zou dus beter cassia genoemd kunnen worden.

“Spaghetti”-Chebbakia

Recept categorie: , , , Keuken:
Waardering:(3.1 / 5)

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het ...

Lees meer
Keftaballetjes in tomatensaus

Keftaballetjes in tomatensaus

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Algemeen bekend denk ik, maar zet het toch even neer, want het is en blijft ...

Lees meer
Wentelteefjes

Wentelteefjes

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Een wentelteefjes, verloren of gewonnen brood, arme ridders, klakkaards of klakoars of gebakken bokes is ...

Lees meer
Mini mhensha met gemalen amandelen

Mini mhensha met gemalen amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Mini mhensa met gemalen amandelen, Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof ...

Lees meer
Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.6 / 5)

Amandelkoekjes, In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens ...

Lees meer
Wortelcake

Wortelcake

Recept categorie:
Waardering:(3 / 5)

Wortelcake, Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen ...

Lees meer
Dadel koekjes

Dadel koekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Views: 20.022 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Verschillende Marokkaanse koekjes

Verschillende Marokkaanse koekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.7 / 5)

Views: 28.994 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Briwat - Marokkaanse filo- Amandeldriehoekjes

Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te ...

Lees meer
Apfelstrudel met bladerdeeg

Apfelstrudel met bladerdeeg

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.3 / 5)

Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder ...

Lees meer