Zeven soorten koekjes

2005-11-09
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Briwat:
    - 250g gepelde amandelen
    - 100g suiker
    - 1 el mazhar
    - 1/2 el kaneel
    - 1 eigeel / eidooier
    - 50g gesmolten boter
    - filodeeg
    - 500g Honing
    Lavasqirie koekjes:
    lavasqirie
    - 1 pakje roomboter
    - 1 thee glas met oortje suiker
    - 1 thee glas met oortje olie
    - 1 bakpoeder en 1 vanillesuiker
    - ongeveer 800 gr of iets meer bloem
    - poedersuiker
    Maizena koekjes:
    - 5 eieren
    - 1 pakje bona
    - 1 glas suiker
    - 1 bakpoeder
    - 1 vanillesuiker
    - maizena
    - cornflakes
    - chocolade
    Coco's koekjes:
    - 5 eieren
    - 1 pak bona
    - 1 glas met oortje suiker
    - bloem
    - 1 bakpoeder en 1 vanillesuiker
    - coco's
    - abrikozen jam
     Mloewza:
    - 2 kommen gepeld en gemalen amandelen
    - 1 kom gemalen suiker
    - 5 eigeel
    - poedersuiker
    - citroen rasp
    - 1 bakpoeder
    Chocoladekoekjes:
    - cornflakes
    - geschaafde amandelen
    - chocolade
    - papieren vormpjes
     Custardkoekjes:
    - 1 glas gesmolten bona
    - 1 glas suiker
    - 1 glas melk
    - 1 glas olie
    - 1 pak custard
    - 2 theelepels bakpoeder
    - caramel
    - meel
    - chocolade
    - 1/2 kilo amandelen gepeld, gebakken en gemalen

Werkwijze

Stap1

Briwat

Plaats de amandelen in een mixer en hak ze fijn.
Meng de gehakte amandelen samen met de suiker, kaneel, gesmolten boter,   en mazhar (oranjebloesemwater)
Meng het geheel goed door elkaar. Als het mengsel te droog is, voeg er dan extra boter aan toe.
Maak van het mengsel kleine bolletjes ter grootte van een walnoot.
Snijd het filodeeg in lange repen.

Plaats een bolletje van het mengsel op het gesneden filodeeg en vouw het tot een driehoekje. Het uiteinde van het deeg besmeer je met het eigeel.
 
Bak de briwat mooi goudbruin in een pan met zonnebloemolie.
 
Dompel de briwat in een pan met verwarmde honing en laat deze even zitten (2 minuten).
 
Plaats de briwat in een vergiet en laat deze even uitlekken.

-----------------------------------------------
Lavasqirie koekjes
:

je mixt alle ingrediënten bij elkaar behalve je meel en bakpoeder
je mixt het tot dat het luchtig is en dan doe je bakpoeder bij en meel beetje bij beetje tot dan je er een vorm van kan maken dan is je deeg goed maak je vormpje van ik maak een banaan vorm bak ze in de oven en als je afgekoeld zijn rol ik ze in poedersuiker.

--------------------------------------------

Mloeza

Alles goed door elkaar kneden en kleine bolletjes maken ten grote van een walnoot en met een mes voorzichtig een vierkant erin drukken en met je vinger in het midden drukken en dan in poedersuiker deppen en in de oven bakken.

--------------------------------------------

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 52
Beoordeel dit recept

52 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (34)

  1. Geplaatst door hind aan 09-11-2005

    Wow, ik hoop dat je de recepten zo snel mogelijk plaatst, want die koekjes zijn er echt overheerlijk lekker uit!

  2. Geplaatst door ellouisa aan 09-11-2005

    wauw die zien er echt goed uit!! Ik kan niet wachten op de bereidingswijze!!

  3. Geplaatst door moslima aan 09-11-2005

    barktallah ufik,
    die zien er inderdaad heerlijk uit.
    En ben ook benieuwd naar de bereiding wijze!!

  4. Geplaatst door fatima88 aan 09-11-2005

    aub. bereidingswijze

  5. Geplaatst door carmen aan 10-11-2005

    ik kan niet wachten
    ik hoop wel dat je ook duidelijk foto neer zou zetten hoe die koekjes maakt

    groetjes barkaallah alik

  6. Geplaatst door kookgek aan 10-11-2005

    sorry heb nog even geen tijd voor de bereidings wijze komt snel insha allah
    en sorry ik heb geen fotos van elk koek appart en hoe je het maakt alleen deze foto heb ik zal er de volgende keer aan denken dan zet ik het erop oke
    groetjes kookgek

  7. Geplaatst door sabiha aan 23-11-2005

    ik kan niet wachten hahah

  8. Geplaatst door oemsoufian aan 01-01-2006

    Kookgek, ik weet dat je erg druk bent maar wil je alleen de bereidingswijze van de chocoladekoekjes plaatsen wil ze insha’Allah voor mijn ouders als ze terug komen van Mekka.

    Djaziek Allah

  9. Geplaatst door lamia aan 03-01-2006

    djaziek allah gairan geliefde zuster je kan hele goeie koekjes maken en ik kan die recepten goed gebruiken voor de aankomende offerfeest dus barktallahufik ik zegen je dat allah je mag belonen echt ik hoop dat j me echt kan helpen een keer
    die koejes maken beslama

  10. Geplaatst door trotsemama aan 08-01-2006

    kookgek, el 3ied komt dichterbij en ik zie helaas nog geen bereidingswijze

  11. Geplaatst door miss ikkie aan 18-02-2006

    waneer komt die bereidingswijze…????

    ben echt benieuwd

  12. Geplaatst door sou_sou aan 22-03-2006

    MAAR JE KAN NIET WETEN WELK KOEKJE BIJ WELK RECEPT HOORT!!!!!!!!!!!
    MISSCHIEN DAT JE HET KUNT AANGEVEN

    MAAR ZIET ER WEL OVERHEERLIJK UIT!!!!

    ::SMUL::

  13. Geplaatst door ellouisa aan 03-06-2006

    kookgek!! Wanneer komen de recepten??

  14. Geplaatst door zina22 aan 16-08-2006

    bereidinswijze komen die nog???

  15. Geplaatst door moslima14 aan 20-11-2006

    geduld mensen sabur:p:p

  16. Geplaatst door sjaahida aan 07-02-2007

    geduld, sabbr? de foto staat al ruim een jaar op de site … en nog steeds geen bereidingswijze. misschien ben je het vergeten zuster. bij deze : de bereiding is nog steeds niet geplaatst… kan het nog?

  17. Geplaatst door sjaahida aan 25-02-2007

    en we w88 nog steeds…..

  18. Geplaatst door respectme aan 05-08-2008

    wanneer komt de bereidingswijze
    ben er echt nr benieuwd

  19. Geplaatst door Olijfje aan 02-10-2008

    3 jaar later en nog niks… hmmm

  20. Geplaatst door alhocei aan 19-10-2008

    haha geen bereidingswijze

  21. Geplaatst door akhiras aan 08-11-2008

    bedankt hoor voor de bereidingswijze !!!! hihihi

  22. Geplaatst door Aatje aan 08-02-2009

    waar is die bereidingswijze

  23. Geplaatst door Aatje aan 10-02-2009

    vanaf 2005 zit ik te wachten op die bereidingswijze. het is nu 2009. nou dat is heel kort geleden. NU DIE BEREIDINGSWIJZE….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  24. Geplaatst door sadiye aan 10-02-2009

    hahahaha aatje je wacht al 4 jaar op de bereidingwijze ik hoop dat het nog komt 😛

  25. Geplaatst door hafsoena aan 14-03-2009

    hahah BEREIDINGSWIJZE PLEAZ !!
    x

  26. Geplaatst door koken20 aan 29-08-2009

    omg zitten jullie 4 jaar te wachten op die recepten?
    volgens mij is ze het gewoon vergeten
    groet koken20

  27. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    😛 denk het ook ja

  28. Geplaatst door gerda aan 29-08-2009

    jammer er staan veel dingen op deze site die niet volledog zijn iemand zou dit moeten verwijderen

  29. Geplaatst door hidaya aan 13-09-2009

    Als ze tijd had om foto te plaatsen kan ze ook net zo goed, eerst voorbereiden met typpen en alles tegelijk plaatsen, voor anderen is dat niet zo leuk!

    Tip: doe iets compleet en geen half werk svp.

    Saleem oegt

  30. Geplaatst door saartje2009 aan 24-10-2009

    wel 7 soorten koekjes maar geen 7 soorten bereidingswyze en daarvoor 4 jaar wachten dat is een wereld reis
    Wneer zet je bereidingswyze tjonge jonge jonge

  31. Geplaatst door saartje2009 aan 26-11-2009

    kookgek je bnt gek

  32. Geplaatst door melilla76 aan 14-12-2010

    het is nu 14 december 2010 en nog steeds geen bereidingswijze HAHAHAHAH
    wel lang wachten

  33. Geplaatst door ummfaheem aan 02-04-2012

    En nu 2 april 2012, nog niets? Hahaha ik hoop niet dat de volgende zegt; en nu 3 maart 2090. =p

  34. Geplaatst door selwa31 aan 18-02-2013

    hahahahh nu is het 2013en nog steeds wachten wij!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.