Aardappeltaartjes met gehaktspiesen

2006-07-06
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingredienten aardappeltaartjes:
    1 kg kruimige aardappels
    150 ml room/slagroom
    3 el olie
    Zout en peper
    Nootmuskaat
    300 gr sperzieboontjes
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    Teentje knoflook of knoflookpoeder naar smaak
    2 tl provençaalse kruiden (verkrijgbaar in kruidenrek van supermarkt)
    Muffinvorm
    Ingredienten gehaktspiesen:
    500 gr gehakt
    Half bosje koriander
    Half bosje peterselie
    1,5 tl paprikapoeder
    Halve tl komijn
    1 tl peper
    1 tl zout
    Halve tl knoflookpoeder (of 1 teentje uitgeperst)
    Beetje paneermeel

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappels met wat zout gaar en stamp ze fijn samen met de slagroom en olie. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat (maak het een beetje pittig). Breek de sperziebonen door en kook ze met wat water gaar. Bak in een koekenpannetje de paprika in reepjes of blokjes met de knoflook in wat olie to ze zacht zijn. Voeg dan de sperziebonen toe en breng het op smaak met de kruiden. Doe de puree in de muffinvorm en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat van het bonen-paprikamengsel op ieder taartje en bewaar de rest om erbij te eten. Bak de taartjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Meng het gehakt met de andere ingredienten en verdeel in bolletjes. Doe deze op de satestokjes en grill ze gaar op de barbeque of grillpan.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.9 / 5)

4.9 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door asi aan 06-07-2006

    zit lekker uit meid. vooral die gehaktspiesen in de park in deze mooi weer lekker barbku met heel gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.