Abrikozenkoekjes

2006-10-18
  • Porties : 30-35
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
    100 gr boter (op kamertemperatuur)
    1 ei
    100 gr suiker
    100 gr gedroogde en fijngehakte abrikozen

Werkwijze

Stap1

Klop de boter met de suiker en het ei tot een creme. Voeg bloem toe en de gehakte abrikozen. Maak er een deeg van en verdeel in 30-35 bolletjes. Druk ze een beetje plat en maak met een mes een stervorm in de koekjes. Bak ze 20 minuten op 175 graden gaar. Laat ze afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker (hoeft niet).

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 40
Beoordeel dit recept

40 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (22)

  1. Geplaatst door asma29 aan 19-10-2006

    sela ellouiza ik wel je vragen waar haal je gedroogde abrikozen snil atwoord a.u.b

  2. Geplaatst door Bakstertje aan 19-10-2006

    salaam, gedroogde abrikozen haal je gewoon bij de supermarkt bij aldi en lidl denk ik niet, maar bij ah en c1000 liggen ze bij de bak produkten (baukje enz.) Ze zitten in een zakje.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 19-10-2006

    ik heb de gedroogde abrikozen bij een turkse winkel gekocht. Veel marokkaanse winkels hebben het in zakken bij de amandelen enzo…

  4. Geplaatst door sennar aan 20-10-2006

    elouissa, kan ik ook rozijnen gebruiken, heb nl een zak over hier…

  5. Geplaatst door samya aan 22-10-2006

    hoeft er geen bakpoeder in? Moeten de bolletjes dik of normaal zijn…
    Chokran hbiba ze zien er echt super lekker uit ga ze zo maken 😀

  6. Geplaatst door sennar aan 22-10-2006

    zoals beloofd aan samya. Ik heb ze gmaakt, ze worden niet heel groot in de oven. ik heb ze met rozijnen gemaakt, voor de rest aan het recept gehouden. ellouissa ga zo door!!!

  7. Geplaatst door samya aan 22-10-2006

    chokran sennar!! Bij mij zitten ze nu in de oven ben benieuwd 😮

  8. Geplaatst door ellouisa aan 22-10-2006

    ja je kan ook rozijnen gebruiken. Er hoeft geen bakpoeder in en ze blijven dezelfde grootte in de oven.

  9. Geplaatst door samya aan 22-10-2006

    chokran heb ze gemaakt en geproefd ze zijn wel lekker maar vind ze ietsje te hard… Klopt de hoeveelheid meel want aan 200gr had k namelijk nie voldoende heb best veel nog toegevoegd 😮
    Voor de rest tbarkallah ga zo door!

  10. Geplaatst door ellouisa aan 23-10-2006

    ja het klopt, het zijn harde koekjes….

  11. Geplaatst door asma29 aan 02-11-2006

    ik heb deze koekjes in suikerfeest gemakt ze waren zo lekker en gelukt.heey ellouia ik wel wat te zeggen. alles wat ik heb vanjuow geproebeed luktet altijd,nummer 1 voor juow.chkran schat,

  12. Geplaatst door ellouisa aan 04-11-2006

    bedankt lieverd!! Ben blij dat ze lekker zijn geworden 🙂

  13. Geplaatst door Besmaa aan 26-05-2007

    mag ik iets vragen wat is abrikozen ? help snel aub

  14. Geplaatst door sjaahida aan 02-06-2007

    dat is gedroogd fruit.

  15. Geplaatst door superkok aan 16-12-2007

    klein en oranje net als perzik

  16. Geplaatst door Fatiha1 aan 03-10-2008

    heb ik ook gemaakt, ze waren heel lekker, nog een vraag ze zijn wel een beetje hard voor mijn moeder ,als ik wat pakpoeder in doe zal wel lukken of niet om een beetje zachter te worden.

  17. Geplaatst door Amine aan 23-10-2008

    Salam, de koekjes zijn
    lekker,tbarkallah i3lik ga door schat

  18. Geplaatst door sokkar aan 17-09-2009

    Hallo, ik ben nieuw hier, en mijn vraag is moet er geen bakpoeder in,
    alvast bedankt

  19. Geplaatst door sokkar aan 18-09-2009

    Hallo,heb de koekjes gemaakt en ze zijn heerlijk!!!Om ze zacht te maken heb ik iets meer boter gebruikt.Bedankt voor het heerlijk recept

  20. Geplaatst door shineline aan 19-09-2009

    hallo, kun je ook amandelen gebruiken?

  21. Geplaatst door shineline aan 19-09-2009

    hallo, kun je ook amandelen gebruiken?

  22. Geplaatst door chidaa aan 18-03-2013

    Salaam moet je die boter laten smelten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.