Amandelringen

2005-10-31
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    1 kilo bloem;
    500 gram zachte boter;
    200 gram witte, gehakte amandelen;
    500 gram poedersuiker.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Vermeng de bloem, de boter en de poedersuiker goed met elkaar in een grote kom. Mix het mengsel 2 minuten met een mixer.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
Verdeel het deeg in stukken ter grootte van een ei en maak van elk stuk deeg een middelgrote ring; maak die enigszins plat en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrooi de ringen met de gehakte amandelen en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten. Laat ze niet té bruin worden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005

    ik ga ze zoo proberen, lijkt me makkelijk en ziet er toch leuk uit!

  2. Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005

    ps moet er helemaal geen bakpoeder ofzo in?

  3. Geplaatst door IngridSaida aan 31-10-2005

    Nee hoor, bakpoeder hoeft niet…

  4. Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005

    oh ok…

  5. Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005

    het mislukt!

    Het deeg is meer kruimelspul, geen deeg waar ik iets mee kan, wat nu?

  6. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    misschien te veel bloem gebruikt.
    Kan je het bniet vloeibaarder maken door iets meer boter of olie toe te voegen?

  7. Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005

    heb heel precies gewogen. kan ik proberen jah, met olie… ga ik zo doen…

  8. Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005

    ik heb er olie bij gedaan en toen werd het wel een soort deeg, maar om eerlijk te zijn… het is niet echt lekker, heel saai/ smakeloos.. dus sorry ingridsaida!

  9. Geplaatst door Anem aan 20-11-2005

    dienen die amandelen alleen voor versiering en niet voor de vulling.
    graag antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.