Bami met kipsaté en pinda-satésaus

2008-01-12

Ingrediënten

  • Ingrediënten
    400 g kipfilet
    2 kleine bananen (niet te rijp)
    600 g fijngesneden witte kool
    200 ml Pinda-satésaus
    250 g Mie (nestjes)
    Ketjap Marinade (Conimex)
    Wok olie
    Boemboe voor Bahmi Goreng (Conimex)
    (Boemboe is Indonesisch voor natte kruidenmix)
    Houten saté stokjes

Werkwijze

Stap1

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Kook demie in ongeveer 12min gaar. Giet afin een vergiet en laat goed uitlekken.

Snij de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje Ketjap Marinade. Breng ze aan op de saté stokjes. Kort laten trekken.

Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar. Regelmatig omdraaien.

Pel ondertussen de bananen en snij die in dikke plakjes.

Zet een wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ongeveer 3 min. Roer er vervolgens 0, 5 dl water en de Boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 min.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveer de kipsaté naast de bami en meng de pinda-satésaus eventueel door de bami.

TIP: Serveer met Kroepoek!

Bismillah =)

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Goulash een Hongaars nationaal winters gerecht

    Goulash een heerlijk Hongaars nationaal winters gerecht

  • Het Paella recept van kip gamba's en zeevruchten

    Het Paella recept van kip gamba’s en zeevruchten

  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

  • Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

    Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door kadilin aan 13-01-2008

    assalaam, wederom een indonesisch recept jammie lekker. Is deze soms ook van jou Houlandia. Jammer dat je naam is weggevallen. Stuur een mailtje naar de beheerder en deze zal hem zeker toevoegen.
    Is altijd gemakkelijk zo kan je indien nodig altijd iets wijzigen in het recept. En ere wie ere toekomt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *