Banaan caramel cake

2014-09-20
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 250 gram zelrijzende bakmeel
    - 50 gram maizena
    - 200 gram suiker
    - 3 eieren
    - 150 ml koude melk
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 1 geprakte banaan
    - 2 eetlepels citroensap
    - 1 eetlepel honing
    - 1 theelepel bicarbonaat
    Extra:
    - caramel
    - nesquik banaan.

Werkwijze

Stap1

Mix de eieren 5 minuten luchtig.

Voeg de vanillesuiker toe.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix nog 5 minuten.

Voeg nu de melk, bicarbonaat, citroensap toe en mix dit weer door het beslag.

Voeg nu de geprakte banaan en 5 eetlepels nesquik toe.

Voeg nu beetje bij beetje de bloem en maizena toe.

Doe de helft van het beslag in een ingevette bakvorm.

De andere helft laat je in de kom en voeg je 4 eetlepels caramel toe.

Mix dit en strooi het beslag in een rondje over het blanke beslag in de vorm.

Bak op 150 graden 1 uur lang in een vorm van 24 cm of groter kan ook.

Stort de cake op een rooster en smelt wat van de caramel in de magnetron (1 min)

Smeer hiermee de buiten kant in en de versiering is naar keuze.

Heerlijke cake!! 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.