Bladerdeeg met kipvulling

2009-10-28
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • kipvlees,
    wortels,
    erwten,
    eieren,
    ketjap manis,
    bladerdeeg,
    snufje zout
    en eigeel.

Werkwijze

Stap1

Bismillah
Kook de kip in water totdat het goed gaar is, voeg zout naar smaak toe. Als de kip gekookt is moet je het water weggooien en de kip in kleine stukken scheuren en bot verwijderen, let goed op de kleine botjes!
De wortels heb je in tussentijds al gekookt en in kleine blokjes gesneden, je kan ook voorgekookte wortels en erwten kopen in blik.
In ieder geval doe je de gekookte wortelstukjes en erwten bij de kipstukken.
Ook de eieren moeten gekookt zijn en eigeel verwijderen. De eiwit in blokjes snijden en bij de kipstukjes toevoegen.
Doe een flinke scheut van de ketjap manis bij de vulling en even alles goed roeren. Zo en nu kan je beginnen met vullen.
Je legt een flinke lepel van de vulling op de hoek van een bladerdeeg en vouwt de andere hoek eroverheen, goed dicht "plakken" wat eigeel erover smeren en het kan de oven in.

succes en smakelijk eten inchallah!

Je kan een hele kip doen maar dan moet je de kip wel in stuken snijden voordat je hem kookt (en het is best veel, goed voor grote gezin). Je kan er ook voor kiezen om kippenpoten alleen te koken of kipfilet. ik zou zeggen doe wat jij het lekkerst/makkelijkst vind.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.