Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

2016-10-01
  • Opbrengst : voor 3 personen
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Ik kwam erachter dat ik maar weinig ovenschotels op mijn blog heb staan, dus gisteren een lekkere bloemkoolovenschotel gemaakt met aardappel, bloemkool, kip en ananas. En die was verrassend lekker, vooral het zoete van de ananas smaakt heerlijk bij de bloemkool en roomsaus. Een ideaal gerecht om alvast voor te bereiden en na het werk nog even in de oven te schuiven. Zo kun je snel aan tafel!

Ik heb zelf aardappels in schijfjes gesneden en voorgekookt, maar je kunt ook aardappelschijfjes uit de supermarkt nemen. Ik vind dat minder lekker en bovendien wordt dat vaak niet goed gaar dus doe het liever zelf. De roomsaus heb ik ook zelf gemaakt, maar ook daar kun je gebruik van een pakje maken.

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 600 gr aardappels in schijfjes
  • 1 kipfilet in repen
  • 1 knoflookteentje
  • Zout
  • 1/2 tl kerrie (ik gebruik kerrie van Jonnie Boer)
  • 1/2 tl Paprikapoeder
  • Klein blikje ananasstukjes (of schijven in stukjes)
  • Saus:
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • Vers gehakte peterselie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Eventueel (vers)geraspte kaas

Werkwijze

Stap1

Kook de bloemkool en aardappelschijfjes in water met zout beetgaar.

Stap2

Giet af en doe in een ovenschaal.

Stap3

Bak de kipreepjes met de kruiden en knoflook in wat olijfolie goudbruin en gaar.

Stap4

Maak de saus door de boter te smelten. Roer de bloem erdoor en bak een minuutje op laag vuur, blijf roeren. Doe dan de bouillon erbij en roer goed. Room toevoegen en aan de kook brengen. Dan op smaak brengen met zout en peper en de peterselie erdoor roeren.

Stap5

Giet dit over de ovenschaal (bestrooi eventueel met kaas) en zet de schaal zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

 

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.