Cashewmaantjes

2005-11-01
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • -200 gr boter
    -50 gr suiker
    -3 thl vanille essence of 2 zakjes vanillesuiker
    -250 gr bloem ,kan iets meer of mindere zijn,meer op gevoel
    -150 gr Cashew noten
    -poedersuiker als garnering
    -3 eetlp water

Werkwijze

Stap1

hak de noten grof in de keukenmachine, doe dan de boter in een kom en doe daarbij de suiker, vanillesuiker/essence, en water bij en meng dit goed door elkaar.voeg de noten toe meng dit samen en als laatste de bloem.ik gebruik bloem meer op gevoel dus het kan iets meer of minder zijn.

laat het deeg een half uur rusten en verwarm daarna je oven op 180gr.maak er maantjes van en laat ze ongeveer 20 min gaar bakken.ze moeten wel licht blijven.

laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. en smullen maar!

je kan ook andere noten gebruiken bv amandelen of walnoten.het is allemaal even lekker.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (26)

  1. Geplaatst door sanida aan 01-11-2005

    moet je eerst de noten wegen dan malen. of eerst malen dan wegen.

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 01-11-2005

    woow lekker man cashewnoten daar ben ik gek op cashewnoten!

  3. Geplaatst door saadia29 aan 01-11-2005

    okee, deze ga ik zo maken, smaken ze ook lekker?

  4. Geplaatst door pareltje aan 01-11-2005

    ze smaken heerlijk saadia,ik ben ook gek op cashewnoten siham.
    en sanida eerst de noten wegen dan malen.je hebt kleine zakjes bij de konmar te koop die precies 150gr bevatten,dan hoef je niet te wegen.makkelijk he

  5. Geplaatst door sanida aan 01-11-2005

    islaamparel bedankt voor de tip

  6. Geplaatst door pareltje aan 01-11-2005

    graag gedaan meid was geen moeite.succes ermee,ik hoop dat ze zullen smaken.

  7. Geplaatst door Oemzenjabiel aan 02-11-2005

    Mashallah.. bedankt voor de tip..
    ik heb ze gister ook gemaakt.. alleen had ik een cashew in huis en hebik er pindas en stukjes chocolade in gedaan..
    …mn eerste (gelukte!!) koekjes..hihi

  8. Geplaatst door pareltje aan 02-11-2005

    haha eens moet de eerste keer zijn toch.
    ik ga ze ook eens proberen met pinda’s en chocola,lijkt me heerlijk.

  9. Geplaatst door sanida aan 05-11-2005

    bedankt islaamparel ze waren heerlijk

  10. Geplaatst door pareltje aan 15-11-2005

    kben blij dat ze hebben gesmaakt.

  11. Geplaatst door aafke aan 10-12-2005

    heb alle ingrediënten hiervoor in huis, dus morgen aan de slag

  12. Geplaatst door pareltje aan 14-12-2005

    succes meid,ze zijn echt makkelijk en lekker.

  13. Geplaatst door jamila aan 11-01-2006

    He meid dank je wel voor dit recept ik heb het gemaakt voor el3ied iedereen vond het lkkr chokran

  14. Geplaatst door dounya3 aan 13-01-2006

    Ik heb ze ook gemaakt, heel makkelijk en erg smakelijk, bedankt!!!

  15. Geplaatst door yousra aan 16-01-2006

    ik heb ze met id ook gemaakt, alleen waren ze niet zo lekker… jammer ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.

  16. Geplaatst door Elamira aan 21-01-2006

    Ik heb ze gemaakt en ze waren errug lekker en makkelijk om te maken. Heb iets minder bloem gebruikt. Het koekje zelf is niet zo heel zoet maar dat merk je niet zo erg omdat er ook nog poedersuiker op zit. Verder is er onderscheid tussen gezouten en ongezouten (cashew)noten die ook een beetje de smaak kunnen beinvloeden. Bedankt voor dit recept.

  17. Geplaatst door sami aan 15-02-2006

    hoi meid dat is zekker lekker.maar ik heb een vraagje wat voor boter gebruik je.

  18. Geplaatst door pareltje aan 23-02-2006

    sami ik gebruik gewoon bona,daar behaal ik altijd het beste resultaat mee.en
    yousra ik snap ook niet wat er mis is gegaan,was de smaak niet goed of de structuur?

  19. Geplaatst door jamila29 aan 06-03-2006

    Bij mij waren ze zacht vanbinnen, wat heb ik verkeerd gedaan?
    Groetjes

  20. Geplaatst door pareltje aan 06-03-2006

    ik denk dat ze niet goed gaar waren jamila29,ze moeten wel licht van kleur blijven en hard aanvoelen als ze klaar zijn,volgende keer iets langer in de oven laten..het verschilt ook per oven hoe lang ze erin moeten.

  21. Geplaatst door Oem Abdurrahman aan 05-06-2006

    salam alaikoum zusters, ik wil deze zometeen inshallah ook maken maar kan ik het ook met walnoten doen?? ik hoop snel van jullie te horen!

  22. Geplaatst door pareltje aan 08-06-2006

    wa3laikoemassalaam,oem abdurrahman je kan ze maken met elke soort noten die je wilt,ik heb ze zelf al met amandelen en pinda’s en walnoten geprobeerd en ik vind het allemaal lekker.

    succes!

  23. Geplaatst door MissisFatima aan 16-12-2007

    Ik ga ze proberen te maken. Ik hoop dat ze zullen lukken. Trouwens als je andere soorten noten gebruikt, moet je dan de recepte veranderen of het gewicht van de noten?

  24. Geplaatst door sarahh aan 06-10-2008

    salam alaikom,hoe moet ik die maantjes maken, gewoon met mijn handen een klein bolletje pakeen en dan een beetje schuin doen,hoop gauwwat te horen,beslama

  25. Geplaatst door boukarfi24 aan 02-11-2008

    heerlijk ook voor het oog

  26. Geplaatst door sadiye aan 08-02-2011

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.