Charmoula

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Charmoula, Marokkaanse saus, Echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque

Ingrediënten

  • - 3 groene paprika's
    - 3 a 4 tomaten
    - 1 geraspt teentje knoflook
    - halve eetlepel paprikapoeder
    - halve theelepel komijnpoeder
    - mespuntje cayennepeper
    - twee takjes koriander en gladde peterselie fijngehakt.
    - 3 el olijfolie
    - zout naar smaak
    - halve theelepel peper

Werkwijze

Stap1

Paprika's grillen tot ze zwart geblakerd zijn.

Velletje eraf halen ontpitten, zaadlijsten verwijderen afspoelen met water en in kleine blokjes snijden, tomaten ontvellen pitjes en de kern verwijderen en in stukjes snijden. 

Doe dit alles in een pan met de knoflook, de kruiden de peterselie en koriander olijfolie.meng alles door mekaar.

Op matig vuur 20 minuten laten koken.

Warm of koud is het lekker en met marokkaans brood, lekker bij vleesspiezen of zomaar als bijgerecht!

Lekker bij vleesspiezen of gebraden, gebakken vlees.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door oembibi aan 16-10-2005

    lekker,deze serveer ik altijd samen met shwa en thee.

  2. Geplaatst door Mounake aan 10-05-2008

    moeten er geen uien bij of is dit net een versie zonder uien ? ( heb nog nooit charmoula zonder uien gegeten )

  3. Geplaatst door eva2 aan 11-05-2008

    nee er hoeven geen uien in ,het recept is zoals het er staat .
    echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque

  4. Geplaatst door martine aan 11-06-2009

    sorry maar wat is shwa of swa??????
    bedankt

  5. Geplaatst door eva2 aan 05-08-2010

    shwa is stukjes vlees aan een spies ,bijv schapenvlees ,lam etc
    ben een tijdje niet op de site geweest vandaar deze zeer late reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.