Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven

2018-01-12
Beoordeel dit recept:

Het recept va Chococake, hij is zooo simpel, in vijf minuten staat ie in de oven en toch is dit mijn favoriete chococake. Ik heb de cake overigens overgoten met ganache, maar je kan ook voor Ckiezen.

Vandaag voor bij de thee.

* glas = theeglas met oortje circa 250 ml


** hier heb ik de 26 cm spring vorm gebruikt

Ingrediënten

  • - 4 eieren
  • - 1 á 2 glazen suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 1 glas melk
  • - 1 glas zonnebloem
  • - 2 glazen bloem
  • - 3 El Blooker cacao
  • - 1 zakje bakpoeder
  • Topping:
  • - 200 ml slagroom
  • - chocolade (helft melk choco en helft pure chocolade)

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 160/170 C

Mix de eieren en suiker schuimig. Voeg melk en olie en mix samen.

Klop als laatst de bloem, cacao en bakpoeder erdoor tot een glad beslag. Ik doe er meestal nog wat walnoten of amandelen door het beslag heen spatelen.

Stap2

Vul elke vorm die je wilt en bak voor 50 a 60 min in het midden van de oven. Ik heb hier de 26 cm spring vorm gebruikt.

Stap3

Topping: Gelijke delen slagroom en chocolade (200 / 200). Slagroom tegen de kook aan brengen, van het vuur halen dan de chocolade erbij doen. Even laten staan en dan glad roeren. Wanneer de cake is afgekoeld eroverheen gieten. Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven 2

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *