Chocolademouse

2010-08-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m

Ingrediënten

  • *3 eieren
    *zout
    *200 gram pure chocolade
    *60 gram lichtbruine basterdsuiker
    *250 ml slagroom

Werkwijze

Stap1

Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in kom.Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie.

Klop 60 gram lichtbruine basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel en klop 250 ml slagroom luchtig.

Doe het eidooier-suikermengsel bij de gesmolten chocolade. Mix dit weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim.

Doe de mousse in mooie toetjesglazen. Dek het af met huishoudfolie en zet de toetjesglazen ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast.

Daarna heb je een heerlijke chocolademousse.

Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door gerda aan 18-08-2010

    hmmm lekker hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *