Donutkoekjes

2006-10-21
  • Porties : 30
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gram boter (bleuband niet smelten, maar wel op kamertemparatuur)
    50 gram poedersuiker
    1 volle eetlepel anijszaad
    half zakje bakpoeder
    meel

Werkwijze

Stap1

  1. deo de ingredienten bij elkaar
  2. voeg beetje bij beetj emeel toe totdat het ene soepel deeg word
  3. verdele het in 2 stukken
  4. rol 1 stuk uit.
  5. snij er met een gals of vormpje rondjes uit
  6. snij met een dopje van een limonadefles uit elk rondje weer een rondje (net als donuts
  7. leg het op een bakplaat (die bedekt is met bakpapier)
  8. bak het op 200 graden in de oven

LET OP DEZE KOEKJES ZIJN SNEL GAAR.

Smelt de chocolade en dompel de koekjes erin

maak met een spuitje of sateprikker slierten op de chocolade

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 41
Beoordeel dit recept

41 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (19)

  1. Geplaatst door samya aan 21-10-2006

    Tbarkallah meid zien er goed uit ga morgen meteen uitproberen 🙂

  2. Geplaatst door yasmina aan 22-10-2006

    tbarkallah perfect

  3. Geplaatst door ellouisa aan 22-10-2006

    ziet er leuk uit zeg!!

  4. Geplaatst door samya aan 22-10-2006

    siham heb je enig idee hoelang ze in de oven moeten? En de hoeveelheid meel?

  5. Geplaatst door sihamkleuter aan 22-10-2006

    samy aik wete niet hoeveel meel, maarhet wa sniet veel ongeveer 400/500 gram, voeg gewoon beetje bij beetje toe, totdat je ene soepel handelbaar dege hebt. in de oven moet je het gewoon in d egaten houden, bij mij waren z ein een kwartiertj egAAR MAAR DAT KAN VERSCHILLEN PER OVEN

  6. Geplaatst door samya aan 22-10-2006

    okeej k ga het gewoon uitproberen zo. Chokran hbiba!!!
    Nog een laatste vraagje hoe wist je dat ze gaar waren want verschilt per koekje 😮

  7. Geplaatst door sihamkleuter aan 22-10-2006

    nou ze worden iets roder van kleur.(niet te rood hoor!)

  8. Geplaatst door samya aan 22-10-2006

    OKeej weet genoeg ga zo meteen aan de slag en laat het weten X

  9. Geplaatst door Nacira aan 22-10-2006

    Zooooooooooooooooooo wat mooi, lekker hoor, en ik maar denken dat je geen koekjes meer zou maken… xxxx

  10. Geplaatst door samya aan 22-10-2006

    heb deze vandaag gemaakt en ze zijn lekker zacht… echt toppie! chokran

  11. Geplaatst door Yaminaa aan 02-11-2006

    Samya, op welke stand heb je ze gemaakt en hoelang heb je ze in de oven gehad?

  12. Geplaatst door Yaminaa aan 05-11-2006

    Ik heb ze gemaakt ,ze waren echt heerlijk! Ik heb de foto op marokko.nl geplaatst.

  13. Geplaatst door moslima14 aan 20-11-2006

    ik zet ze nu ff in de oven en kijken hoe ze worden

  14. Geplaatst door superkok aan 16-12-2007

    zien er lekker uit

  15. Geplaatst door akhiras aan 03-10-2008

    heel lekker!!!!dank je wel

  16. Geplaatst door samira30 aan 06-10-2008

    hey die anijzaad moet je die malen of hoeft niet

  17. Geplaatst door tarifitmoslima aan 04-12-2008

    moet ik in choclade der in doen

  18. Geplaatst door nadiia aan 19-02-2009

    ik heb ze een keer gemaakt maar, ze waren hard hoord zo.

  19. Geplaatst door mali aan 24-03-2009

    salaam wa3aleikoem, moet je persé anijszaads gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.