Elandhoefjes

2011-03-30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 60 g gemalen amandelen
    * 250 g Patentbloem
    * 30 g poedersuiker
    * 0,5 tl bakpoeder
    * 200 g koude boter
    * 1 eierdooier
    * 70 bruine basterdsuiker
    * 160 g chocolade naar keuze.(hier hazelnoot en puur)

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 175 C. Meng alles behalve de bruine basterdsuiker en de chocolade.Wikkel het deeg in folie en laat een uur in de koelkast staan.Maak rolletjes van 25 g.Maak ze met een mes iets plat en wentel ze door de bruine basterd bak ze 20 minuten.Laat ze op een rooster even afkoelen.Smelt de chocolade 3-4 min op 450 Watt (af en toe roeren) in een niet te plat bakje.Doop ze er half in en leg ze op bakpapier.Om te stollen zet ze minimaal 45 min in de koelkast daar bewaar ik ze dan in een afgesloten doos.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.