Garnale kroketjes

2005-10-09
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 50 g boter of margarine 
    - 60 g bloem 
    - 8 dl-1 l visbouillon (eventueel van tablet) 
    - 2 eidooiers 
    - 2-3 blaadjes witte gelatine 
    - 300-350 g gepelde Hollandse garnalen 
    - zout, peper 
    - cayennepeper 
    - citroensap 
    - frituurolie 
    - bloem 
    - 2 eieren, losgeklopt 
    - paneermeel 
    - 1 bos peterselie 
    - 1 citroen, in partjes

Werkwijze

Stap1

1. Verhit de boter, roer de bloem erdoor en bak deze op zacht vuur ± 3 min. 

2. Roer de bouillon erdoor tot een gladde saus en laat de saus ± 10 min. koken op zacht vuur. 

3. Roer de eidooiers los, roer er wat warme saus door en roer dit mengsel door de saus. Laat de saus nu niet meer koken. Neem de saus van het vuur. 

4. Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water, knijp de gelatine uit en laat het in de nog warme saus oplossen. 

5. Roer de garnalen erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper, cayennepeper en citroensap. 

6. Strijk het garnalenmengsel uit in een laag van 2-3 cm in een schaal en laat het in de koelkast goed afkoelen en een nacht opstijven. 

7. Verhit de frituurolie tot 180°C. 

8. Vorm van het garnalenmengsel kleine kroketjes. Haal de kroketjes eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door de paneermeel. 

9. Frituur de kroketjes lichtbruin en krokant in de hete olie. 

10. Frituur ook de takjes peterselie in de olie en serveer deze samen met de partjes citroen bij de kroketjes.

Eet smakelijk..

heerlijk met een salade en frietjes…

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door soulfa aan 09-10-2005

    Dit ziet er lekker uit.

  2. Geplaatst door Rzinia aan 09-10-2005

    ziet er heeeeeeerlijk uit

  3. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    het is echt heerlijk…

  4. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    lekker mjammie……….

  5. Geplaatst door sara6 aan 13-10-2005

    Salaam, ziet er lekker uit?
    Allen heb nog 1 vraagie..kan ik dit ook klaarmaken zonder gelantine?

  6. Geplaatst door miss france aan 13-10-2005

    ja dat kan ,ik doe dat namelijk ook zonder gelatine

  7. Geplaatst door sara6 aan 15-10-2005

    Is het niet zo dat de vulling waterig wordt zonder gelatine?? Of kan je er zelf aardappelen bij mengen zodat je een dik mengsel hebt?
    Alvast bedankt

  8. Geplaatst door miss france aan 15-10-2005

    aardappelen is een goeie alternatief

  9. Geplaatst door sara6 aan 15-10-2005

    Alleen zoals het er nu naar uitziet, is me mengsel nogal paperig..maar laat het de hele nacht in de koelkast staan…dan afwachtten wat het resultaat wordt..?

  10. Geplaatst door maryam_249 aan 10-11-2005

    of ipv gelatine agar-agar gebruiken. Dat is een soort van gelatine die gemaakt is van vis. Ikzelf gebruik namelijk ook geen gelatine, maar agar-agar zou dus een goede vervanger zijn toch?

  11. Geplaatst door loewie aan 12-11-2005

    Ik heb het net gemaakt en ik ga het zo in de koelkast stoppen morgen rol ik er wel krokketjes van.Agar-agar?? waar kan ik dat krijgen? heb het nu zonder gedaan. en voor te waterig kun je meer bloem gebruiken. gr. Loewie

  12. Geplaatst door maryam_249 aan 14-11-2005

    Agar-agar (ook ‘agar’ of ‘kanten’ genoemd) is het extract van een bepaald soort rood zeewier en heeft een sterk gelerende werking. Het kan gebruikt worden als bindmiddel bij o.a. confituur, pudding, (fruit)desserten, ijsroom en soep. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine dat wordt gemaakt van dierlijk beendermeel. Agar-agar gebruikt men ook vaak voor de bereiding van dieetproducten. Het heeft ook een E-nummer, namelijk E406.

    Agar-agar is verkrijgbaar in de vorm van staven, vlokken of poeder en is te koop in de natuurvoedingswinkels.

  13. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 14-11-2005

    Agar, agar is ook te koop bij toko’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.