Gebraden gehakt met tapenade (van mmu)

2005-10-03
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Tapenade:
    1/2 kg zongedroogde tomaten
    5 dl olijfolie
    250 g verse tomaat
    8 fijngehakte knoflooktenen
    75 g parmezaanse kaas
    evt. kappertjes
    Gehakt:
    400 gram gehakt
    1 ui beetje kesbour
    1 theelepel paprikapoeder
    halve theelepel komijn
    1 theelepel peper
    saffraan
    zout

Werkwijze

Stap1

Doe alle ingredienten voor de tapenade behalve de olijfolie in de blender.

Voeg de olijfolie toe tijdens het draaien, net zolang deze smeuïg wordt.

Ui en kesbour fijnsnijden. gehakt kruiden. kesbour en ui bij het gehakt.

Van het gehakt rolletjes draaien.

Gehakt in koekepan, zonder olie braden.

Tapenade kan je opwarmen, maar koud is het ook lekker.

Ik maak dit om op stokbrood te eten, is heerlijk voor bij de zogenaamde ” borrel”. Dus moet je weer eens wat maken voor je werk, dan ben je hier heel snel klaar mee. Je kan het ook als hier op de foto te zien is maken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door oembibi aan 04-10-2005

    jammie jammie, ziet er heerlijk uit

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-10-2005

    Ik zal straks het recept plaatsen.

    mmu2 alias madame cuisine

  3. Geplaatst door saadia29 aan 04-10-2005

    Ziet er inderdaad heerlijk uit hmmm….
    Alleen nog een vraagje? Kan je het gehakt braden zonder er olie of boter toe te voegen? Gaat het niet kleven aan de pan? Wil het nu graag maken :kus:

  4. Geplaatst door Serenity aan 04-10-2005

    Saadia, in een Tefal pan gaan ze in ieder geval niet plakken…Misschien ook wel bij andere pannen met een goede anti-aanbaklaag.
    🙂

  5. Geplaatst door sihamkleuter aan 04-10-2005

    mmu zet altijd het vuur zacht en ze zegt dat er vanzelf vocht vrij komt, omdat er al olie in het gehakt zit.

  6. Geplaatst door saadia29 aan 04-10-2005

    Moet het dan op hoog of laag vuur, heb net een paar geprobeerd, maar die bleven wel plakken.(is wel een oude tefal pan:)

  7. Geplaatst door sihamkleuter aan 04-10-2005

    ik doe zelf soms wel een klein beetje boter, maar las je niet van vet houd, is mmu’s nmanier beter

  8. Geplaatst door riannah aan 05-10-2005

    Ziet er erg lekker uit!
    Ik hoop nog meer recepten hier te zien

  9. Geplaatst door riannah aan 06-10-2005

    Ik heb het gisteren gemaakt, ik heb de ingredienten ietsjes aangepast naar mijn smaak, maar het was verrukkelijk !!!

    dank je wel

  10. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-10-2005

    Welkom , RIANNAH!!

    Dat is lang geleden!
    Jij hebt ook superrecepten, dat kan ik me nog goed herinneren.
    Wil je ze ook plaatsen?

  11. Geplaatst door riannah aan 06-10-2005

    zal ik zeker doen, ik weet niet of het met een foto gaat lukken, maar ik zal mijn best doen

  12. Geplaatst door sabderra aan 11-10-2005

    Ik vindt dit echt Super zo’n site ik was uitgekeken op mijn eigen recepten.
    Meiden ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.