Gehaktballen in satesaus

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m

Ingrediënten

  • - 1 kg rundergehakt
    - 1/2 pot sambal badjak (bv van Koningsvogel). In 1 pot zit 375 gram. 
    - 1 citroenblad/lemon leave
    - Satesaus

Werkwijze

Stap1

Je mengt het gehakt met de sambal, heel goed kneden en maak er balletjes van. Voeg olie in de pan en bak de ballen bruin (hoeven niet gaar, alleen voor de kleur).

Voeg 4 glazen water toe en de satésaus en schep dit voorzichtig maar goed om.

Laat het 20 minuten pruttelen.

Lekker met witte rijst en gebakken groentes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

    Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

  • Kiptajine met aardappels en doperwten

    Kiptajine met aardappels en doperwten

  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door saadia29 aan 19-10-2005

    Klinkt heerlijk, ben gek op satésaus.
    Er moet een halve pot sambal in, toch geen hete:0?

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005

    hahahahahahah saadia ik ben ook gek op satesaus. Deze ga ik zeker proberen met witte rijst

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005

    ha marisha ken je ook het recept van gado gado

  4. Geplaatst door Hajar_Berkania aan 20-10-2005

    Hoi ik wil deze recept uitproberen maar hoeveel satesaus moet ik er invoegen!

  5. Geplaatst door Marisah aan 20-10-2005

    Zie soort sambal, is niet te heet..
    De hoeveelheid satésaus is afhankelijk van je eigen smaak, ik gebruik een 3/4 pot satésaus van de Dirk (bruine bak).

    Enne Gado Gado… zal ik eens plaatsen insjallah.

  6. Geplaatst door Marisah aan 20-10-2005

    PS die 4 glazen water zijn nodig om die satésaus te verdunnen. Als je een kant en klare saus gebruikt, zou ik minder water gebruiken.

  7. Geplaatst door Hajar_Berkania aan 21-10-2005

    Dankje wel Marisah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *