Geroosterde paprika

2017-12-09
Beoordeel dit recept:

Geroosterde paprika is zo makkelijk en zo heerlijk! Velen kopen deze uit pot, maar daarmee gaat zoveel smaak verloren! In plaats van die zachte smaak wordt het door toevoeging van hulpmiddelen om het o.a. houdbaar te houden zurig van smaak.

Ingrediënten

  • - Rode of groene paprika’s
  • - Komijn
  • - Zout
  • - Paprikapoeder
  • - Knoflookpoeder
  • - Fijn gehakte peterselie
  • - Citroensap van een halve citroen

Werkwijze

Stap1

Begin met het grillen van de paprika's boven het vuur. Het is de bedoeling dat de paprika helemaal zwart kleurt, dus de schil van de paprika is zwart.

Tip: zet een raam goed open zodat de 'brand' geur niet zo hevig is.

Stap2

Wanneer de paprika helemaal zwart is, leg je het direct in een plastic zak zodat de schil makkelijker los raakt. Als alle paprika's gegrild zijn haal je het zwarte velletje eraf en spoel je de paprika's schoon en verwijder je de pitten en snij je het in blokjes.

Stap3

Neem een koekenpan en doe hierin een scheut olijfolie. Doe de paprika blokjes in de koekenpan en voeg de kruiden eraan toe. Laat dit geheel samen goed bakken totdat het vocht verdampt is.
Dit kun je koud serveren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *