Geroosterde paprika

2017-12-09

Geroosterde paprika is zo makkelijk en zo heerlijk! Velen kopen deze uit pot, maar daarmee gaat zoveel smaak verloren! In plaats van die zachte smaak wordt het door toevoeging van hulpmiddelen om het o.a. houdbaar te houden zurig van smaak.

Ingrediënten

  • - Rode of groene paprika’s
  • - Komijn
  • - Zout
  • - Paprikapoeder
  • - Knoflookpoeder
  • - Fijn gehakte peterselie
  • - Citroensap van een halve citroen

Werkwijze

Stap1

Begin met het grillen van de paprika's boven het vuur. Het is de bedoeling dat de paprika helemaal zwart kleurt, dus de schil van de paprika is zwart.

Tip: zet een raam goed open zodat de 'brand' geur niet zo hevig is.

Stap2

Wanneer de paprika helemaal zwart is, leg je het direct in een plastic zak zodat de schil makkelijker los raakt. Als alle paprika's gegrild zijn haal je het zwarte velletje eraf en spoel je de paprika's schoon en verwijder je de pitten en snij je het in blokjes.

Stap3

Neem een koekenpan en doe hierin een scheut olijfolie. Doe de paprika blokjes in de koekenpan en voeg de kruiden eraan toe. Laat dit geheel samen goed bakken totdat het vocht verdampt is.
Dit kun je koud serveren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Marokkaanse dadelkoekjes

    Marokkaanse dadelkoekjes

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

  • Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

    Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *