Geroosterde-paprikasalade

2005-10-29
  • Porties : 4

Ingrediënten

  • 1 grote rode paprika (of 2 kleine)
    1 grote gele paprika (of 2 kleine)
    1 groene paprika
    1 teentje knoflook (fijngehakt)
    1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
    6 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels citroensap
    1 eetlepel kappertjes
    1 zakje veldsla (75 g)
    Materialen
    aluminiumfolie

Werkwijze

Stap1

VoorbereidenGrill voorverwarmen. Paprika's halveren, zaadlijsten en steeltjes verwijderen. Met snijkant naar beneden op met aluminiumfolie bekleed rooster leggen. Paprika 10 cm onder grill schuiven en 10-12 min. roosteren tot ze zwart geblakerd zijn. Paprika's in afgesloten plastic zak of pan met deksel 10 min. laten afkoelen.

Velletjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.

Bereiden

Peterselie boven kommetje fijn knippen. Knoflook, olie, citroensap, peper en zout toevoegen en tot dressing kloppen. Paprika en kappertjes door dressing mengen. Veldsla over vier bordjes verdelen en paprikareepjes ernaast leggen.

Resterende dressing erover sprenkelen. Lekker met marokkaans of Turks brood

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Rijst- en tonijnsalade

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

  • Spaanse aardappelsalade

    Spaanse aardappelsalade

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *