Gestoomd lamsvlees met aardappelen

2013-06-25
  • Porties : 7
  • Bereidingstijd : 15:05 u

Ingrediënten

  • 1/2 kilo lamsvlees:
  • de marinade
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels smen (ranzige boter) of gezouten roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • een beetje nootmuskaat
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 1/2 fijngehakt bosje platte peterselie
  • 1/2 fijngehakt bosje verse koriander
  • 1 kilo kleine, geschilde aardappeltjes
  • Hulpmiddelen: 
  • Mes
  • lepel
  • couscouspan

Werkwijze

Stap1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Vul het onderste deel van de couscouspan voor de helft
met water en breng aan de kook.
Vermeng de geschilde aardappeltjes met een kwart van
de marinade en leg ze op de bodem van het bovenste deel
(keskes) van de couscouspan.
Vermeng het in grove stukken gesneden lamsvlees met de
rest van de marinade en leg dat bovenop de aardappeltjes.

Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur stomen.
Vul water bij als er niet genoeg kokend water meer in de
pan zit.

Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.

Schep het vlees in het midden van een mooie schaal en
schik de aardappeltjes daar omheen

Zet er een schaaltje zout en komijnpoeder bij

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

    Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

  • Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

    Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

  • Kiptajine met aardappels en doperwten

    Kiptajine met aardappels en doperwten

  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Maïzena koekjes

    Maïzena koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *