Gevulde msemen met gehakt

2012-08-03
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Heerlijke zachte gevulde msemen / rghayef met gehakt. Volgende keer Insha Allah maak ik voorbereidings-foto’s.

Ingrediënten

  • Mesemmen:
    - 2 volle soepkommen meel
    - 2 handjes vol griesmeel
    - snufje gist (droge gist)
    - tl zout
    - Lauw warm water om mee te kneden
    (100 gram gesmolten boter en klein beetje zonnebloemolie in een kom)
    Vulling:
    - 200 gram gehakt
    - 1 ui (gepureerd)
    - 1 kleine tomaat (gepureerd)
    - scheutje olijfolie
    - half tl peper
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1 tl komijn
    - paar takjes fijn gesneden koriander

Werkwijze

Stap1

Doe alles in een kom en meng alles goed met een lepel. Laat het dan tien minuten staan op een warme plaats. Ga het dan heel goed kneden tot een soepele deeg. Hoe langer je kneed hoe beter het is.

Je gaat dan op je werkblad een klein beetje olie smeren en maar je handen ook nat met olie en maak bolletjes van het deeg. Hoe groter je de bolletjes maakt hoe grotere msemen je krijgt.

Laat de bolletjes tien minuten ongeveer rusten. Je doet dan weer een klein beetje olie op je werkplaats smeren en dan pak je de eerste bolletje en dat maak je helemaal plat. Doe er steeds een paar druppels olie erop, zodat het makkelijker gaat. Het moet heel dun zijn. Je vouwt dan van voor naar het midden toe. Je doet wat vulling op verspreiden en plat maken met je hand en dan doe je achter naar midden en dan links naar midden en rechts naar het midden.

Je laat het dan op werkplaats liggen, totdat je alle bolletjes hebt gehad. Je gaat dan pizzapan verwarmen en daar doe je een scheutje olie in. Je pakt het eerst msemenpakketje en je maakt het weer plat en dat leg je dan in pizzapan (of een andere grote koekenpan). Je doet met je handen een paar druppels olie op de bovenkant en draai je het na een paar minuten weer om. Draai het regelmatig om tot het de goeie kleur heeft en goed gebakken is.

Zo ga je verder met alle msemenpakketjes.

Bereiding vulling: Je mengt alles en ga je het goed kneden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 25
Beoordeel dit recept

25 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door ibtissam10 aan 10-08-2012

    Sallem,ik had een vraag over het gehakt mengsel,doe je het niet eerst even bakken in een koekepan.Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.