Gevulde paprika

2005-10-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor de vulling:
    - Halve pakje rijst
    saffraan
    - 1 lepel Marokkaanse kruiden
    - halve kilo kefta (gehakt)
    - 1 ui
    - 1 paprika
    - beetje kosbar
    - 1 hete peper/ of sambal
    - verder heb je 3/4 paprika's nodig die moet je van binnen en buiten schoonmaken en wegleggen.

Werkwijze

Stap1

Bak de uien, paprika kosbar de hete peper tot een charmila dan gooi je de kefta erbij en zout op smaak dan goed roeren dan een lepel Marokkaanse kruiden beetje saffraan erbij.

Ondertussen moet je de rijst koken dan als die gaar is even laten uitlekken en afkoelen dan gooi je die er ook bij de kefta mengsel dan goed roeren dan vul je de paprika's goed.

Dan zet je en stoompan aan de kook je leg je de paprika's in de stoompan met de opening naar boven.

Laat ze stomen tot de paprika goed gaar is en dan even laten afkoelen niet te lang ze moeten wel warm gegeten worden.

Eet smakelijk!!!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door ceuta aan 18-10-2005

    mmm ben er gek op

  2. Geplaatst door miss france aan 18-10-2005

    ja ik maak het ook, of gevulde tomaat of calamars…hmmm

  3. Geplaatst door oem_mujahid2 aan 30-10-2005

    mmm lekker zeg!!!

  4. Geplaatst door Touria aan 10-11-2005

    Hoeveel rijst ongeveer? 250gr of 125 of 500 gr?

  5. Geplaatst door chefkokkin aan 11-11-2005

    weet niet wanneer je dit hebt gevraagd touria sorry voor de late reactie maar je kan zelf kijken hoeveel je gebruikt ik gebruik meestal een klein pakje rijst daar de helft van

    Succes

  6. Geplaatst door Touria aan 14-11-2005

    Maak niet uit joh maar toch bedankt!;)

  7. Geplaatst door Juffie aan 11-10-2006

    HOI vraag en hoop dat je mij kan helpen. Als ik de rijst gekookt en al in de paprika stop om te stomen, raakt het dan niet overgekookt?

  8. Geplaatst door cherry aan 11-11-2008

    neeje

  9. Geplaatst door chahira aan 18-03-2009

    doe je de deksel op de stoom pan of laat je het gewoon zonder deksel somen…

  10. Geplaatst door Miss Safae aan 29-11-2010

    uhh wat bedoel je met marokkaanse kruiden?
    bedoel je gewoon de kruiden die in kefta moeten wela?
    hoop dat je snel antwoord wil dit namelijk vrijdag avond maken:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.