Griesmeelcake met vanillevla

2018-03-06
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 1:05 u
  • Klaar in : 1:20 u
Beoordeel dit recept:

Griesmeelcake smaakt lekker zacht en luchtig met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Ingrediënten

  • Griesmeelcake met vanillevla ingrediënten
  • - 500 gr fijne griesmeel
  • - 1 liter volle vanillevla (geen light gebruiken)
  • - 200 ml olie
  • - 150 gr suiker (als je graag heel zoet hebt mag ook 200 gr )
  • - 4 ei
  • - 2 zakjes bakpoeder (30 gr)
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - Snufje zout
  • - Beetje amandelschaafsel
  • - Abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 175 gr.

Ei, suiker, zout, vanillesuiker 5 min kloppen, olie erbij kloppen. Daarna vanillevla erbij kloppen, vervolgens gezeefde bakpoeder bijkloppen. Griesmeel bijmengen.

Stap2

Bakvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en beslag ingieten. Bestrooi bovenkant met amandelschaafsel en bak eerst 20 min op 175 gr dan verlagen naar 160 gr +/_ 40 a 45 min tot satéstokje er droog uitkomt zet oven uit en laat nog 30 min in oven staan binnenkant moet goed gaar zijn .

Stap3

Haal uit vorm leg op rooster besmeer bovenkant met abrikozenjam, je kan ook besmeren met honing ❤

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 26
Beoordeel dit recept

26 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.