Harira

2011-10-30
  • Bereidingstijd : 2:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 tl Gember
    - 1 tl Zwarte peper
    - 1 zakje Saffraan
    - bosje Peterselie
    - bosje Koriander
    - bosje Bleekselderij
    - 2 blokjes knorr (rund, of kip)
    - tl Zout
    - 1 blikje Tomatenpuree (klein)
    - 5 Tomaten
    - 1 tl Smen of gewone boter
    - 1 Ui
    - 1 pot Kikkererwten
    - 2 handjes Vermicelli
    - 4 eetlepels Bloem
    - 1 portie Vlees (rund of kipfilet)

Werkwijze

Stap1

Neem een grote soeppan. Doe hierin de kikkererwten,1 blokje knorr, mix met staafmixer of keukenmachine, de koriander, peterselie en de bleekselderij fijn (met een beetje water). Doe dit vervolgens ook met de ui. Dit voeg je bij de erwten. Zorg dat je pan voor 1/4 is gevuld met water. Voeg de kruiden toe (saffraan, peper, zout, gember en de smen). Laat dit voor ongeveer 45 min goed koken. Ondertussen ga je de tomaten in de keukenmachine of met staafmixer fijnmalen. Dit voeg je vervolgens toe aan de pan die reeds op het vuur staat. Voeg nog ongeveer 1,5 tot 2 liter water toe.

Stap2

Laat alles nog eens een 1 tot 1,5 uur goed doorkoken. Meng in een glad een beetje tomatenpuree en voeg toe, ook voeg je nu de vermicelli toe en het 2e blokje knorr. Meng in een pannetje met warm water wat bloem, dit mengsel voeg je al roerende toe aan de soep, blijf goed roeren anders wordt de soep misschien te dik. Eventueel nog iets water toevoegen en nog ongeveer half uur laten koken, wel af en toe roeren. Klaar is de soep.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.