Traditionele Marokkaanse Harira soep

2018-03-05
  • Porties : 10
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 2:05 u
  • Klaar in : 2:40 u
Beoordeel dit recept:

Nog twee maanden ongeveer en dan is het weer ramadan insha Allah. Dan is de meest wat gekookt wordt bij de Marokkaanse families is de Marokkaanse Harira soep. Heerlijk met chebbakia en dadels.

Ingrediënten

  • - 1 kom prei fijngesneden
  • - 1 kom selderij fijngesneden
  • - 1 kom peterselie fijngesneden
  • - 1 kom koriander fijngesneden
  • - 1 kom vlees in stukjes gesneden
  • - 1/2 kom geweekte kikkererwten
  • - 1/2 kom linzen
  • - 1 ui
  • - 1 klein potje tomatenpuree
  • - 1 koffielepel fenegriekzaad (helba)
  • - 1 bouillonblok vlees
  • - 5 soeplepels olijfolie
  • - 1 Citroensap
  • - 1 soeplepel zout
  • - Snufje saffraan (of kurkuma)
  • - 2 soeplepels madras curry kruiden
  • - 3/4 kom bloem om te binden

Werkwijze

Stap1

Doe de selderij, prei en ui in soeppan samen met 1 liter water en laat deze 15 min koken en mix heel fijn met soepstaaf.

Stap2

Ondertussen vlees met olijfolie in kleine pan aanstoven.

Doe de vlees met de olie bij de gemixte soep voeg daar tomatenpuree, kikkererwten en 3 liter water en laat weer 1 uur koken. Hierna de linzen erbij doen en nog 30 min bij laten koken.

Stap3

Neem een hoge beker doe daar peterselie, koriander, citroensap, bouillonblok ,kruiden, zout ,snufje saffraan en klein beetje water mix met soepstaaf in je beker alles heel fijn. Doe daarna in je beker 3/4 kom bloem erbij en mix alles opnieuw samen.

Stap4

Voeg de inhoud van de beker bij je soep terwijl je goed roert en laat soep indikken. Blijven roeren op heel zacht vuur laten prutellen , 15 min terwijl je regelmatig roert , voeg handvol fijne vermicelli bij en laat nog 5 min op vuur , proef en voeg naar smaak zout eventueel bij.❤

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 49
Beoordeel dit recept

49 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.