Hazelnootmaantjes

2005-10-30
  • Porties : 60
Beoordeel dit recept:

IngrediΓ«nten

  • Voor het deeg:
    **2 eieren
    **250 gram boter (niet smelten)
    **1 koffiemok suiker=ongeveer 250 gram
    **halve zakje bakpoeder
    **350 gram gemalen hazlenoten (eerst even laten roosteren
    in de oven)
    **meel op gecvoel toevoegen (ongeveer 700 gram meel, het
    deeg moet soepel blijven)
    Voor het glazuur:
    **350 gram poedersuiker
    **4 eetlepels water
    **25 gram boter (gesmolten)
    **1 zakje nougatines (bij de supermarkt te koop

Werkwijze

Stap1

Doe deongesmolten boter in een teiltje.

doe er 250 gram suiker bij en kneed de goed dor tot de boter vloeibaar is geworden.Doe de losgeklopte eieren er bij

Roer nog eens goed door elkaar.
Doe dan de bakpoeder de hazelnoten en de meel en kneed het tot een
soepel deeg.


Bak steeds een stukje deeg en sla het met je hand plat (tot ongeveer
1cm) Snij er met bovenstaande vorm maantjes uit. Heb je geen vorm dan
kun je met een glas de maatjes eruit snijden. Of gewoon rondjes maken
ipv maantjes.

Werk ze zo allemaal af en bak ze in de oven op 220 graden.
(de koekjes blijven een beetje wit)

Als ze gaar zijn laat je de koekjes afkoelen op een rooster.

Maak intussen het glazuur:

Smelt 25 gram boter in een bakje
Doe er 4 eetlepels water bij
roer er beetje bij beetje de 350 gram poedersuiker doorheen.

Smeer het glazuur over de koekjes en strooi de nougatines over de
koekjes heen.

bewaar de koekjes in een afsluitbare bak (of emmer) die je eers bekleed
met foliepapier en een plastic pedaalemmerzak

komt zsm

Het deeg is een soort basisdeeg.
Dut kan je zelf naar smaak varieren (bijv ipv hazelnoten amandelen erin doen, of rozijnene etc)
en de afwerking kan je ook me evarieren, bijvoorbeeld bolletjes maken met in het midden sjam en omheen cocos.

etc. ik zou zeggen gebruik je fantasie!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (28)

  1. Geplaatst door saadia29 aan 30-10-2005

    Zien er leuk uit! Ben benieuwd naar het recept:)

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 30-10-2005

    ik heb net alles zitten typen, en opeens verdijwnt het :moe:
    ik probeer het morgen weer

  3. Geplaatst door Nacira aan 30-10-2005

    Ziet er lekker uit! ik heb dat ook vaak, het is denk ik handig om het voor de zekerheid ook op een worddoc. te typen.

  4. Geplaatst door sofia aan 30-10-2005

    sihamkleuter ik vroeg me af wat is dat voor een soort molentje…en moet je zo iets hebben om die koekjes te maken,ze zien er lekker uit

  5. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    dat is een koeksnijder, die heeft mijn moeder een keer bij een huishoudwinkel geockt (spectra, of hoying) bij bakgerei.
    Je kan er hele mooie koekjes mee uitsnijden (rondjes met tandjes of zoals hier halve maantjes)
    Je kan met een glas ook zelf halve maatjes uitsteken. Of een anderer vrom, wat je zelf wil.

  6. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    he nacira hebben jullie al koekjes gemaakt?

  7. Geplaatst door tangia aan 31-10-2005

    die wou ik vandaag ook maken.Toevallig.Kheb het recept ook voor me haha

  8. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    He tangia hoe kan dat nou? Ik heb dit recept zelf verzonnen.

  9. Geplaatst door moslima aan 31-10-2005

    Ze zien er inderdaad heerlijk uit, maar wanneer plaats je het recept?.

  10. Geplaatst door saadia29 aan 31-10-2005

    haha, SK, blijkbaar is tie toch niet zo origineel hihi

  11. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    zeker is tie origineel:ego:

  12. Geplaatst door hamdoulilah aan 31-10-2005

    Hallo sihamkleuter
    ik wil insch’allah deze koekjes morgen maken maar ik heb geen hazelnoten thuis weet je of het lekker is met amandelen of rozijnen alvast bedankt groetjes

  13. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    ja hoor meid, je kan het ook met amandelen doen
    eerst ontvellen en dz\n even de maandleen in olie bakken, dat geeft ook een speciale smaak.!

  14. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    of met een handjevol cocos en rozijenen erin, dat is ook lekker.
    Je kan zelf varieren met wat j ehet lekerst vind

  15. Geplaatst door Anem aan 20-11-2005

    ze zijn lekker, heb ze gemaakt

  16. Geplaatst door IJARMOUASSTYLO* aan 13-11-2006

    zien er goed uit. πŸ™‚

  17. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  18. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  19. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  20. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  21. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  22. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  23. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  24. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  25. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  26. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  27. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  28. Geplaatst door sadiye aan 12-09-2010

    sow veel πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.