Heerlijke slagroomtaart

2009-02-09
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 2:00 u

Ingrediënten

  • - 90 gram bloem
    - 30 gram maizena
    - snufje zout
    - 6 eieren
    - 150 gram suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 750 ml slagroom
    - 1 zakje slagroomversteviger
    - jam naar keus
    - kersen/aardbeien om te garneren

Werkwijze

Stap1

> Verwarm de oven voor op 175 graden.

> Vet de springvorm in met boter en besprinkel het met bloem.

> Mix bloem, maizena en zout samen.

> Mix de eieren met de suiker + vanillesuiker ongveer 10 minuten met een elektrische mixer totdat het een dik beslag wordt.

> Zeef het bloemmengsel boven de beslagkom met het eimengsel, voorzichtig scheppen. NIET mixen! Het moet luchtig blijven!

> Schep het beslag in de springvorm.

> 40 minuten bakken

> Na het bakken nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten zitten (open op een kiertje).

> Taart uit oven nemen en laten afkoelen.

> Rand van de springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.

> De taart door de helft snijden.

> Een taarthelft insmeren met jam, ik gebruik rozenbotteljam.

> In een kom slagroom met wat suiker en slagroomversteviger stijfkloppen.

> Bovenop de jam komt een dikke laag slagroom.

> Daarna de taart helemaal met slagroom bestrijken.

> Met een spuitzak versieren naar wens.

> Je kunt de taart versieren met bijv. fruit (aardbeien, kersen enz.)

Als je geen spuitzak hebt, kun je ook gewoon een boterhamzakje gebruiken.

Je kunt de taart ook invriezen zodat je altijd wat hebt voor onverwacht bezoek!

Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Oreo taart

  • Slagroom cake

    Slagroom cake

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    465
  • Vet

    3 gram
  • Eiwitten

    8 gram
  • Carbohydraten

    35 gram

Reacties (15)

  1. Geplaatst door moedervan2 aan 09-02-2009

    ziet er heerlijk uit ik ga het een keer uitproberen insha allah,ik denk dat je vorm 26 cm is?

  2. Geplaatst door sadiye aan 09-02-2009

    hmm heerlijk

  3. Geplaatst door loveCooking* aan 09-02-2009

    Ik heb de springvorm van 24 cm gebruikt. Maar je kunt die van 26 cm ook gebruiken, dan doe je van alle ingredienten wat meer in (bijv. 8 eieren ipv. 6)

  4. Geplaatst door moenatje aan 12-02-2009

    lekker hoor.

  5. Geplaatst door souly aan 17-02-2009

    ziet er heerlijk uit
    ga het in het weekend maken
    incha allah

  6. Geplaatst door ummsalman aan 20-02-2009

    Souly wil je laten weten hoe ie is geworden?

  7. Geplaatst door ummsalman aan 20-02-2009

    ps: hij ziet er roze uit, of komt dat door het licht?

  8. Geplaatst door loveCooking* aan 23-02-2009

    Dat komt door het licht..

  9. Geplaatst door widyan aan 18-03-2009

    dat zit er lekker uit

  10. Geplaatst door bina aan 22-03-2009

    hmm lekker echt leuk voor ”n verjaardag ofzo

  11. Geplaatst door koken20 aan 27-06-2009

    hej,
    bednakt voor het recept ik wil hem graag proberen,
    maar meschien is dit een domme vraag wat is maizena eigenlijk
    waar haal je dat
    alvast bedankt voor het andwoord

  12. Geplaatst door Dounya101 aan 01-09-2009

    hij zit nu in de oven.. ben benieuwd!

  13. Geplaatst door sadiye aan 02-09-2009

    laat ons weten dounya101 😉

  14. Geplaatst door Soukaina_91 aan 14-09-2009

    Meid maizena kun je gewoon in de supermarkt kopen.Succes allemaal!

  15. Geplaatst door lailaboukazim aan 30-10-2009

    Als k het maak zal het zeker nooit zo uitkome als op de foto seker helemaal sgeef hahahha mr zal het zeker proberen inschaelah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *