Ingelegde citroenen

2015-01-16
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 20 à 24 kleine citroenen met dunne schil
    - 30 à 45 grof pekelzout

Werkwijze

Stap1

Snij elke citroen in vieren, maar niet helemaal door zodat de schijfjes nog aan één kant aan elkaar zitten.

Strooi wat zout op de bodem van een grote aardewerken pot en op de citroenen en stapel die zo in de pot dat ze goed geplet zijn en bijna helemaal in hun sap liggen. Als er niet genoeg sap is, kun je 2 á 4 citroenen extra uitpersen, en dat extra sap in de pot doen.

Dek af met een deksel of een bord en laat trekken op een koel plekje.

Roer na 4 dagen door de citroenen en dek ze nu eerst af met dubbel of driedubbel gevouwen plastic folie (goed aandrukken) en daarna met het deksel. Laat zo nog een maand staan. Spoel de citroenpartjes even af onder de koude kraan voor je ze gebruikt in gerechten.

Tip: Leg de citroenen bij voorkeur in de winter in, dan zijn ze op hun sappigst

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Recept categorie: ,
Ingrediënten: , ,
Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door chamch aan 26-10-2005

    wat is pekel zout, hezelfde als gewoon tafel zout

  2. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    Neen geen tafelzout dat is te fijn, pekelzout is iets dikker van structuur.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 26-10-2005

    Hey deze komt uit zo’n klein kookboekje: Marokkaans koken. Van Anne Wilson, toch? Tenminste bij mij staat er precies dezelfde foto in.

  4. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    zou het niet weten, deze foto komt van het internet, mijn digitaaltje is stuk.

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-10-2005

    ik gebruik gewone zout, lukt net zo goed.

  6. Geplaatst door karima aan 31-12-2005

    ff vraagje. wat moet je dan met die citroenen doen serveren bij iets of gewoon opeten??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.