Jamkoekjes

2013-09-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    - 300 gram bloem;
    - 240 gram fijngemalen amandelen;
    - 220 gram poedersuiker;
    - 250 gram koude roomboter;
    - 1 koffielepel vanille;
    - 1 ei;
    - verschillende smaken jam voor de versiering.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Doe de bloem in een kom samen met de fijngemalen amandelen, de poedersuiker, de vanille en de in kleine stukjes gesneden koude roomboter.
Vermeng alles met je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei er aan toe en werk dat er doorheen zonder het deeg al te veel te bewerken (het wordt anders te warm).
Laat het anders even afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak bolletjes van 40 gram elk of ter grootte van een walnoot en maak in elk bolletje kuiltjes met de bovenkant van de steel van een houten lepel.
Vul de kuiltjes met een beetje van de verschillende soorten jam.

Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze mooi lichtbruin zijn.

Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een goed afgesloten koekblik.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.