Ka3b Leghzal

2015-05-19
  • Kooktijd : 20m
Beoordeel dit recept:

De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 125 gram gesmolten boter
  • Mespuntje zout
  • Ongeveer 300 milliliter warm water
  • Een halve glas oranjebloesem water (Mazhar)
  • Ongeveer 900 gram bloem
  • Vulling:
  • 1 kg gepelde en gemalen amandelen
  • Een halve theelepel kaneel
  • Een halve glas oranjebloesemwater (Mazhar)
  • 300 gram poedersuiker
  • Een eettlepel boter om het geheel te kneden

Werkwijze

Stap1

Doe de bloem in een bak en doe er meteen de gesmolten boter, zout, Mazhar en rustig aan- al knedend- het warme water bij. Het deeg moet zeer goed gekneed worden.

Maak uiteindelijk 4 ballen van het deeg en wat wikkel plastic om het bakje met het deeg erin.

Stap2

Pak 1 deegbal om mee te beginnen. Rol deze deegbal uit op een gladde oppervlakte tot een dunne laag. Snijdt dan vierkante vormen uit van ongeveer 3cm en leg dan een vulling in het midden van het vierkantje. Doe daarna een stukje deeg van het vierkantje eroverheen en maak licht een maanvormige koekje. Snijdt deze tot de juiste vorm en versier met een pincet de K3aab Legzaal naar wens.

Stap3

Verwarm de oven op ongeveer 150/175 graden en bak de K3aab Legzaal in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.

Stap4

Vulling:
- 1 kg gepelde en gemalen amandelen ,
- Een halve theelepel kaneel,
- Een halve glas oranjebloesemwater (Mazhar),
- 300 gram poedersuiker,
- Een eettlepel boter om het geheel te kneden.

Alles bij elkaar mengen en goed kneden. Vervolgens lange plakken maken van ongeveer 3 cm dikte. Zet deze op een plaat en dek af met wat plastic folie en leg het weg, totdat het gebruikt gaat worden.
Later bij het gebruiken maak je kleine balletjes en deze rol je tot (medium) slierten die niet te dik en niet te dun zijn.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 21
Beoordeel dit recept

21 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Manar aan 30-06-2016

    Lekker
    Recept

  2. Geplaatst door Halima aan 11-04-2017

    Watvoor een glas wordt er gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.