Kaas- uienbroodjes

2008-02-19
Kaas- uienbroodjes

Ingrediënten

  • Voor ongeveer 25 grote of 80 kleine : 500 g meel,
    1 zakje droge gist (8 g., let op gebruiksaanwijzing!),
    2 dl lauw water,
    120 g gesmolten boter,
    1 theelepel suiker,
    1 theelepel zout,
    peper uit de molen,
    300 g uien in ringen geschaafd,
    250 g geraspte oude kaas.

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 200°C.

Maak van meel, gist, boter, water, zout en suiker een soepel deeg. Laat 15 min. rustig staan. Leg intussen een bakmatje of bakpapier op eeen bakplaat, snijd de uien en rasp de kaas.

Stuif flink bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 50 X 70 cm. Verdeel de uien ringen erover, en hierop de kaas. Maal er wat peper over. Rol op vanaf een lange kant.

GROTE BROODJES: snijd in 2cm dikke plakken en leg op enige afstand van elkaar op het bakblik. Nog 15 min laten rijzen. 20 min bakken middenin de oven. Het bakken moet in 2 keer, tenzij je een hele grote oven hebt.

KLEINE BROODJES: de rol verder uittrekken en rollen tot een dunne rol, plakjes van 1 cm snijden en 12 min bakken.

Serveertips
Warm het lekkerst. De broodjes laten zich prima invriezen en weer opwarmen!

Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

16.254

Gerelateerde recepten:
  • Huisjes van ontbijtkoek

    Huisjes van ontbijtkoek

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door kiki1234 aan 09-01-2009

    welke peper

  2. Geplaatst door hidaya aan 06-09-2009

    ik heb ze gemaakt lekker hoor

    Thanks

    lievs

    Hidaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *