Kaasuibroodjes

2015-12-23
  • Opbrengst : 12 grote of 24 kleine broodjes
  • Bereidingstijd : 45m
  • Kooktijd : 15m

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingrediënten

  • voor 12 grote of 24 kleine broodjes:
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 250-300 ml lauw water
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Vulling:
  • 200 gr geraspte kaas (vers!)
  • 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
  • Om te bestrijken:
  • 1 eigeel
  • Scheutje melk of water

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Stap2

Laat 1 uur rijzen.

Stap3

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Stap4

Laat ze nog n kwartiertje rijzen.

Stap5

Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar (12-15 min).

Andere versies

1-  Kaasuibroodjes

2- Kaasuibroodjes

3- kaasuibroodje

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

    Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

  • Geroosterde paprika

    Geroosterde paprika

  • Ensaimadas - Spaanse opgerolde zachte en luchtige zoete broodjes

    Ensaimadas – Spaanse opgerolde zachte en luchtige zoete broodjes -video

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten - video

    Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten – video

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Caroline aan 19-10-2017

    Hoe lang moeten ze in de oven?

    • Geplaatst door Tajine NL aan 20-10-2017

      12-15 min

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *