Kaasuibroodjes

2015-12-23
  • Opbrengst : 12 grote of 24 kleine broodjes
  • Bereidingstijd : 45m

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingrediënten

  • voor 12 grote of 24 kleine broodjes:
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 250-300 ml lauw water
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Vulling:
  • 200 gr geraspte kaas (vers!)
  • 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
  • Om te bestrijken:
  • 1 eigeel
  • Scheutje melk of water

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Stap2

Laat 1 uur rijzen.

Stap3

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Stap4

Laat ze nog n kwartiertje rijzen.

Stap5

Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.

Andere versies

1-  Kaasuibroodjes

2- Kaasuibroodjes

3- kaasuibroodje

Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *