Kalfsvlees met barkokk en amandelen.

2006-03-14
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * Kalfsvlees ( 3 flinke lappen, in stukken gesneden)
    * Halve bosje kasbour/halve bosje ma3dnoss
    * 3 uien ( fijn gesneden)
    * 2 teentjes knoflook (geperst)
    * 1 el zwarte peper,1 el saffraan,mespuntje skinjber (gember)2 el kaneel, evt. Ras el hanout
    * Glas olie + beetje smen (ranzige boter), of halve glas olie+halve glasolijfolie
    Voor de barkokk:
    *Beetje suiker
    *el mazhar
    * smen (ranzige boter)
    * Beetje kaneel
    *scheutje olie (voor de glans)

Werkwijze

Stap1

amanadeln:
* beetje bakken tot een gouden glans krijgt. Niet te lang, ze branden heel snel aan.

* Doe het vlees in de pan, met de uien en de knoflook. Even laten bakken.

Vervolgens doe je alle kruiden erbij, behalve de kaneel.

Laat dit bakken, tot je de gebakken uien ruikt. Dan doe je de kaneel erbij. En water. Het water laat je even koken en dan zet je het vuur zachter. Laat het vlees goed koken, hou het in de gaten doe er zo nodig water bij. Pas op dat de marka niet aanbrand want dan word het heel erg bruin en drapperig en ziet het gerecht er niet echt lekker uit. Ik laat t vlees altijd 2 a 3 uur koken zodat het echt zacht en mals word (pas wel op dat je het dan niet te wild roert, want anders liggen die mooie stukken vlees zo uit elkaar)

Ondertussen kook je de amandelene pel je ze.

Als t vlees bijna klaar is, dan laat je een klein beetje water koken. ( de barkokk moet er bovenuitkomen zeg maar) Dan voeg je de barkokk toe, en zet je het vuur lager. Je strooit er suiker, kaneel over en doet er een schuetje mazhar bij. Laat het even koken tot de pruimen een beetje zijn opgezwollen.

Ondertussen bakje de amandelen bruin in een koekenpan met een beetje olie. Pas wel op dat de amandelen helemaaal droog zijn en niet vochtig zijn als je ze in de pand oet want danblijven ze zacht van binnen. Doe er zout bij, zodat de olie niet gaat spetteren.

Dan laatje de barkokk even uitlekken. Doe t vlees met marka in de bord en leg de barkokk erop zoals jij dat wilt (beetje versieren) vervolgens strooi je de amandelen eroverheen en je gerecht is klaar. Neemt ongeveer 2 a 3 uurjtes in beslag. Ik begin altijd rond half vier met koken dan ben ik rond 6 uur altijd klaar..

succes!!

Kippetje

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door marocovic aan 17-03-2006

    hhhhm lekker egt marokaanse eten

  2. Geplaatst door zilla aan 10-07-2006

    Dit ga ik absoluut maken. Lijkt me heerlijk!!

  3. Geplaatst door darih007 aan 20-04-2012

    Allah 3tik a saha!! Was super lekker, iedereen heeft genoten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.