Kaneelbroodjes

2014-09-01
  • Opbrengst : 16
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 16 stuks:
    - 800 gr bloem
    - 40 gr verse gist (of 2 zakjes gedroogde gist)
    - 400 ml lauwe melk
    - 80 gr suiker
    - 140 gr boter op kamertemperatuur
    - Snufje zout
    - 2 tl kaneel
    Vulling:
    - 200 gr boter op kamertemperatuur
    - 140 gr suiker
    - 1 el kaneel
    - Om te bestrijken:
    - 2 eidooiers

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met de suiker, gedroogde gist en kaneel (als je verse gist gebruikt, die oplossen in een beetje melk met suiker en 10 minuten laten staan). Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot hij lauw is en voeg toe aan de bloem. Meng tot een samenhangend deeg en doe dan een snufje zout erbij. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (15-20 minuten). Laat een uur rijzen op een warme plaats.

Maak ondertussen de vulling door de boter te mengen met de kaneel en suiker.

Als het deeg gerezen is, even doorkneden en in twee stukken verdelen. Rol ieder stuk uit tot een groot vierkant en bestrijk met de vulling. Rol dan op en snijd in stukken van ongeveer 5 cm. Druk in het midden een mes (op zijn kant, dus niet de snijkant) zodat je een inkeping in het midden krijgt. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat een half uurtje rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en klop de eidooiers los met een paar druppels water. Bestrijk de broodjes er mee en bak ze in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Een aantal tips:

  • Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en maak de melk niet te warm (lauw is genoeg).
  • Laat de gist niet in aanraking komen met zout of met de boter, dan kan het zijn werking verliezen.
  • Kneed het deeg zeker 15-20 minuten tot het mooi zacht is (ik gebruik een broodbakmachine om te kneden).
  • Laat het deeg goed rijzen, het moet echt zichtbaar in volume toegenomen zijn.
  • Bij het uitrollen het deeg niet te dun maken, een halve cm dikte is perfect.
  • Bestrijk ze geheel met het eimengsel en verdeel het gelijkmatig. Als je stukken onbedekt laat geeft dat een lelijk resultaat.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.