Keftaballetjes in tomatensaus

2015-01-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Keftaballetjes in tomatensaus, algemeen bekend denk ik, maar zet het toch even neer, want het is en blijft heerlijk 🙂

Ingrediënten

  • - Ongeveer een kilo lamsgehakt (je kan ook minder nemen, hangt er vanaf of je goeie eters hebt)
    - Zout en beetje peper naar smaak
    - 1 fijngesneden uitje
    - 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
    - Half bosje peterselie
    - Half bosje koriander
    - 1 tl komijn
    - 1/2 tl gemberpoeder
    - 1 tl paprikapoeder
    - 2 el paneermeel
    Voor de tomatensaus:
    - 1 fijngesneden ui
    - 2 tl komijn
    - 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1/2 tl kaneel (als je dat lekker vindt)
    - 2 blikken met gepelde tomaten
    - 125 ml water
    - Half bosje peterselie
    - Half bosje koriander

Werkwijze

Stap1

Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn).

Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook.

Voeg dan de keftaballetjes (gehaktballetjes) toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt.

Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is).

Als je van pittig houdt, kan je er ook nog een gedroogde en gehakte chilipeper bij doen, maar dat hoeft niet.

Lekker met brood.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door chamch aan 27-10-2005

    leker jo egt gaa ik geljk maken bedaktr

  2. Geplaatst door Bollebuik aan 10-11-2005

    Dit ga ik vandaag maken insha’Allah. Met wat serveren jullie het?

  3. Geplaatst door ellouisa aan 10-11-2005

    ik heb het gegeten met brood en een salade

  4. Geplaatst door Rzinia aan 22-11-2005

    dank je voor je recept heb het vandaag gemaakt alleen heb ik het met minder gehakt gemaakt en de kruiden aan hoeveelheid aangepast, maar het was heerlijk!!!

  5. Geplaatst door ellouisa aan 22-11-2005

    goedzo meid, ik had ook minder gehakt hoor. We aten het toen met zn tweeen, dit is voor 4 personen. Ben blij dat het lekker was xxx

  6. Geplaatst door Rzinia aan 23-11-2005

    klopt wij waren ook met zijn tweeen alleen eet mijn man normaal niet zo veel als ik gemaakt heb, dus dacht dat ik genoeg had. En toen at hij 3 kwart op en ik had nog 1 kwart 🙁 hij dacht dat ik meer had gemaakt.

    maar het was lekker!!!

  7. Geplaatst door Jos de Bont aan 24-11-2005

    ik heb het al gemaakt na ervaring in Marokko maar nu volgens jouw recept. we eten het zondag 27 nov.ik eet er salade bij van bietjes, uien, komkommer, parika en tomaten. heb je nog een tip ik lees het graag.
    Groeten van Jos de Bont

  8. Geplaatst door gardien aan 06-03-2006

    Kan ik dit ook in de Tajin maken. Het recept lijkt me heerlijk

  9. Geplaatst door ellouisa aan 06-03-2006

    Ja je kan het ook in een tajin maken

  10. Geplaatst door livies aan 29-09-2008

    zit er lekker uit ellouisa jij bent ook die van marokko.nl ik heb veel bewondering voor jou kookkunsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.