Kerrie soep

2016-09-17

Als je kerriesoep lekker vindt, waarom zou je het dan niet eens zelf gaan maken?

Ingrediënten

  • 300 gram kalkoenfilet (kip kan ook)
  • 4 plakjes halal bacon of een ander zout vlees,in stukjes
  • 3 kleine aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • Wortel, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1,5 liter kipbouillon van 1,5 blokje
  • 150 ml kokosmelk
  • Een beetje zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 gekookt eitje per persoon

Werkwijze

Stap1

Bak de kalkoen/kip met het andere vlees gaar in wat zonnebloemolie. Voeg dan de aardappelblokjes, prei en wortel erbij en schep dit even om. Roer vervolgens de kerriepoeder erdoor en bak dit voor ongeveer 2 minuutjes op zacht vuur. Voeg dan de koriander en bouillon erbij en roer dit. Breng het aan de kook en laat het dan voor zo'n 13 minuutjes op zacht vuur sudderen, of tot de aardappelblokjes zacht zijn. Roer als laatste de kokosmelk erdoor, verwarm dit nog even en serveer het met een gekookte eitje heart-emoticon Eet smakelijk grin-emoticon

Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Oreo taart

  • Slagroom cake

    Slagroom cake

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Huisjes van ontbijtkoek

    Huisjes van ontbijtkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *