Kerrie soep

2016-09-17
Beoordeel dit recept:

Als je kerriesoep lekker vindt, waarom zou je het dan niet eens zelf gaan maken?

Ingrediënten

  • 300 gram kalkoenfilet (kip kan ook)
  • 4 plakjes halal bacon of een ander zout vlees,in stukjes
  • 3 kleine aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • Wortel, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1,5 liter kipbouillon van 1,5 blokje
  • 150 ml kokosmelk
  • Een beetje zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 gekookt eitje per persoon

Werkwijze

Stap1

Bak de kalkoen/kip met het andere vlees gaar in wat zonnebloemolie. Voeg dan de aardappelblokjes, prei en wortel erbij en schep dit even om. Roer vervolgens de kerriepoeder erdoor en bak dit voor ongeveer 2 minuutjes op zacht vuur. Voeg dan de koriander en bouillon erbij en roer dit. Breng het aan de kook en laat het dan voor zo'n 13 minuutjes op zacht vuur sudderen, of tot de aardappelblokjes zacht zijn. Roer als laatste de kokosmelk erdoor, verwarm dit nog even en serveer het met een gekookte eitje heart-emoticon Eet smakelijk grin-emoticon

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 39
Beoordeel dit recept

39 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

  • Kaas-uien broodjes

    Kaas-uien broodjes

  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.