Kip kerrie broodjes

2005-12-23
  • Porties : 30
  • Bereidingstijd : 1:30 u

Ingrediënten

  • kipfilet 3 stuks
    1 ui
    knoflook
    kerrie
    surinaamse broodjes 6 stuks
    Madame Jeanette
    komkommer
    bamboesuiker

Werkwijze

Stap1

smullen maar

mmmmmmmmmmmmmmmlekker

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

    Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

  • Geroosterde paprika

    Geroosterde paprika

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Heerlijke Kipbitterballetjes die goed smaken met een dipsausje

    Heerlijke Kipbitterballetjes die goed smaken met een dipsausje

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door Nacira aan 23-12-2005

    Wat is madame ganet? En wat is de bereidingswijze?

  2. Geplaatst door sami aan 23-12-2005

    ja dat vraag ik me ook wel af.

  3. Geplaatst door mrskarima aan 23-12-2005

    madame jeanette dat zijn die hele hete surinaamse pepertjes, voor de rest snap ik het recept ook niet?!

  4. Geplaatst door IngridSaida aan 24-12-2005

    Ik denk kipfilet in kleine stukjes snijden, kerrie, knoflook, gesneden pepertje (zonder de pitjes, want ze zijn heel erg scherp) erbij en alles bakken in wat olie. Dan komkommerschijfjes tussen de Surinaamse broodjes, kerriekip erop en smullen maar. Wat er met de rietsuiker moet snap ik ook niet……

  5. Geplaatst door IngridSaida aan 24-12-2005

    De ui (in stukjes gehakt) ook meebakken met de kipfilet; dat was ik nog even vergeten.
    Misschien wil mocro11 het corrigeren als ik het niet goed heb…..

  6. Geplaatst door Marisah aan 26-12-2005

    Enne zout??? En wat voor kerrie, want gewone kerrie is heel anders dan masala bv?

  7. Geplaatst door IngridSaida aan 26-12-2005

    Zout moet je bij elk recept gewoon naar smaak gebruiken toch? Voor kerrie gewone kerrie gebruiken van Silvo of zo, dacht ik?
    Maar wie ben ik? Dit is niet mijn recept, dus zolang mocro11 niet zelf reageert, moet iedereen zijn/haar fantasie gebruiken, denk ik dan……

  8. Geplaatst door karima aan 30-12-2005

    Klinkt lkkrr maar zonder bereidingswijze…

  9. Geplaatst door karima aan 31-12-2005

    ewa Meid,wil ze maken wanneer komt de bereidingswijze aan pas??

  10. Geplaatst door oujdia aan 04-01-2006

    Ik denk niet dat je die madame jeanette helemaal moet gebruiken want het is nogal heet

  11. Geplaatst door faatje1105 aan 01-11-2008

    Ik maak het alsvolgt: zonnebloemolie in de pan ui, knoflook en een kwart van de madame jeanet(uiteraard van pitjes ontdaan) even opbakken. Vervolgens 2 tot 3 eetlepels massala (afhankelijk van de hoeveelheid kip, zeg +/_ 750 gr) meebakken. Dan de kip erbij, wat gekookt wat erbij en dit zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje laten stoven. En wat de komkommer betreft: halve komkommer schillen in plakjes snijden en mengen met zout, zw of witte, peper, wat suiker en azijn. En klaar is Kees;)

    Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, want dit is heerlijk makkelijk tussendoortje! Gr, Faatje

  12. Geplaatst door faatje1105 aan 01-11-2008

    iets te snel getikt zie ik:) hier wat aanvullingen: er staat gekookt wat, ik bedoel dus gekookt water. En de komkommer is dus bedoelt als garnering van je broodje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *