Kip met basmati-rijst en wokgroenten in zoetzure saus

2013-03-10
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 45m

Ingrediënten

  • Voor de zoetzure saus heb je nodig:
    - 1 klein uitje fijngehakt
    - 1 rode paprika in kleine blokjes
    - een flinke scheut tomatenketchup
    - olie
    - chilisaus
    - azijn
    - suiker
    - water
    - zout
    - sambal als je van pikant houdt

Werkwijze

Stap1

Je fruit de ui aan in olie tot ie glazig ziet, daarna voeg je de paprika toe, en na 5 min de scheut ketchup.
Voeg nu 200 ml water toe en laat 15 min sudderen op een zacht vuurtje.

Voeg nu 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels suiker toe en wat chilisaus en wat zout en laat 5 min sudderen. Proeven, soms moet er wat meer azijn of suiker bij.

En als je van pikant houdt wat sambal.

Neem nu 1 eetlepel maizena en los deze op in 2 eetlepels water..... toevoegen en ff roeren. Nog 5 min laten doorkoken en vuur afzetten.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

    Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

  • Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

    Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

  • Kiptajine met aardappels en doperwten

    Kiptajine met aardappels en doperwten

  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Maïzena koekjes

    Maïzena koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *