Kipbestilla (lekker)

2010-03-30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kip
    750 gram uien
    halve bos ma3dnous (peterselie)
    6 eieren
    Zout naar smaak
    1 tl peper
    1 tl kaneel
    3/4 tl gemberpoeder
    halve glas zonnebloemolie
    Voor de amandelmengsel:
    4 handjes amandelen
    Klein beetje poedersuiker en kaneel
    Olie (dat afkomstig is uit de overgebleven saus, nadat je de kip eruit hebt gehaald, je dient een paar lepels eruit te halen, van de bovenkant, waar de olie samen ophoopt.)
    Filodeeg

Werkwijze

Stap1

Maak de kip schoon en haal al het vel eraf en in stukken. Grote pan. Beetje olie erin. Kip erin. Daarna de uien in grove stukken erboven op. De ma'dnous (peterselie) fijn gesneden en ook in de pan. De kruiden er allemaal bij (zout, peper, gember, saffraan en kaneel). Daarna een halve glas olie erbij. Pan dicht en dit gaar laten koken.

In de tussentijd kook je de amandelen in water. Daarna pel je die, bak je het in olie lichtbruin en dan maal je het in een mixer. Daarna klein beetje poedersuiker en kaneel ertussen.

Als de kip gaar is, haal je de stukken kip uit de pan, leg je het op een bord en laat je afkoelen. Je haalt een aantal lepels olie uit de pan met een lepel, leg je apart in een kom. Dan gooi je er 1 voor 1 de eieren erin en roer je af en toe. Niet te veel roeren. Op een laag vuur, tot er een bindende massa ontstaat. Doe de pan daarna uit, anders blijft de ei aan de bodem van de pan plakken. Je kunt er eventueel nog een halve tl kaneel bij doen, dit doe je wanneer je de eieren er bij doet. Je pelt de kip in kleine stukjes en roer je door de ei-mengsel heen.

Je vet een ovenschaal in(kom niet op dat woord, die ronde van de Turkse winkel of een ovenschaal die bij de oven hoort). Je legt twee filodeeg kruiselings op elkaar, daarop de mengsel van kip en ei. Daarop strooi je de amandelen erop. Je vouwt de bestilla dicht. En dan steeds met beetje olie in je hand op de deeg slaan. Dan pak je nog 2 a 3 filodeeg en die doe je om de beurt erop, de overblijfsel stop je onder de bestilla, zorg ervoor dat het er recht onderzit en niet opgevouwen. Steeds als je een deeg erop doet beetje olie. Niet teveel anders wordt je er misselijk van. Daarna in de oven. Let er ook op dat de onderkant ook gaar wordt, anders krijg je dat plakkerige gedoe daar beneden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.9 / 5)

4.9 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door koken20 aan 02-04-2010

    hmmmmm lekker bedankt voor het recept.
    koken20

  2. Geplaatst door najat douai aan 16-05-2010

    lijkt me supper lekker,bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.