Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

2017-10-21
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 60m

Deze Kokos-yoghurtcake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu vanille yoghurt erin gedaan, maar gewone yoghurt kan ook. De vorm is van Nordic Ware en kun je bijv. via internet kopen.

Ingrediënten

  • - 4 eieren
  • - 175 gr suiker
  • - 70 gr roomboter op kamertemperatuur
  • - 125 ml (vanille)yoghurt
  • - 175 gr bloem
  • - Half zakje bakpoeder
  • - 50 gr kokos
  • - 1 tl geraspte citroenschil
  • Extra:
  • - 3 el abrikozenjam
  • - 2 el kokos

Werkwijze

Stap1

Mix de boter met de suiker en mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de yoghurt tor en mix goed. Dan bloem, bakpoeder en kokos toevoegen en erdoor mixen.

Stap2

Vet je bakvorm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Schep het beslag erin en bak de cake zo'n 45 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake 10 min in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Laat daar verder afkoelen.

Stap3

Voor de garneren pureer je de jam en bestrijk de cake ermee. Bestrooi met kokos.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

    Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

  • Kiptajine met aardappels en doperwten

    Kiptajine met aardappels en doperwten

  • Oreo taart

  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Maïzena koekjes

    Maïzena koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *