Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

2017-10-21
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Deze Kokos-yoghurtcake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu vanille yoghurt erin gedaan, maar gewone yoghurt kan ook. De vorm is van Nordic Ware en kun je bijv. via internet kopen.

Ingrediënten

  • - 4 eieren
  • - 175 gr suiker
  • - 70 gr roomboter op kamertemperatuur
  • - 125 ml (vanille)yoghurt
  • - 175 gr bloem
  • - Half zakje bakpoeder
  • - 50 gr kokos
  • - 1 tl geraspte citroenschil
  • Extra:
  • - 3 el abrikozenjam
  • - 2 el kokos

Werkwijze

Stap1

Mix de boter met de suiker en mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de yoghurt tor en mix goed. Dan bloem, bakpoeder en kokos toevoegen en erdoor mixen.

Stap2

Vet je bakvorm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Schep het beslag erin en bak de cake zo'n 45 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake 10 min in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Laat daar verder afkoelen.

Stap3

Voor de garneren pureer je de jam en bestrijk de cake ermee. Bestrooi met kokos.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.