Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

2017-10-21
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 60m

Deze Kokos-yoghurtcake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu vanille yoghurt erin gedaan, maar gewone yoghurt kan ook. De vorm is van Nordic Ware en kun je bijv. via internet kopen.

Ingrediënten

  • - 4 eieren
  • - 175 gr suiker
  • - 70 gr roomboter op kamertemperatuur
  • - 125 ml (vanille)yoghurt
  • - 175 gr bloem
  • - Half zakje bakpoeder
  • - 50 gr kokos
  • - 1 tl geraspte citroenschil
  • Extra:
  • - 3 el abrikozenjam
  • - 2 el kokos

Werkwijze

Stap1

Mix de boter met de suiker en mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de yoghurt tor en mix goed. Dan bloem, bakpoeder en kokos toevoegen en erdoor mixen.

Stap2

Vet je bakvorm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Schep het beslag erin en bak de cake zo'n 45 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake 10 min in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Laat daar verder afkoelen.

Stap3

Voor de garneren pureer je de jam en bestrijk de cake ermee. Bestrooi met kokos.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Marokkaanse dadelkoekjes

    Marokkaanse dadelkoekjes

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

  • Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

    Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *