Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

2018-01-04
  • Opbrengst : 26 cm
  • Kooktijd : 50m

Kokoscake recept, is heerlijk, super luchtig en natuurlijk makkelijk te maken. Ik ga op visite en ik neem hem mee 🙂 Velen zijn gek op kokossmaak.

Ingrediënten

  • - glas = Ik heb een Nederlandse theeglas gebruikt
  • - 5 eieren
  • - 1 glas suiker
  • - 1 vanillesuiker
  • - 1 glas zonnebloemolie
  • - 2 lepels volle melk
  • - 3 eetl. kokosrasp
  • - 200 gr. bloem
  • - bakpoeder
  • - abrikozenjam
  • - geraspte kokos

Werkwijze

Stap1

De vijf eieren goed mixen tot het schuimt...

Stap2

Doe dan een (Nederlandse) theeglas suiker, 1 vanillesuiker en een nederlandse glas zonnebloemolie erbij. Mixt dit op de hoogste stand voor een paar minuten.

Stap3

Doe vervolgens 2 lepels volle melk en 3 eetl. kokosrasp erbij. Mix dit weer tot een geheel.

Meng 200 gr. bloem met bakpoeder en zeef erboven, Mix dit er goed door.

Stap4

Om straks je cake er makkelijk uit te krijgen, vet je cakevorm in met een mengsel van 1 tl zachte roomboter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Het beslag erin scheppen.

Stap5

Doe dan in de oven voor 50 min. Let op elke oven is anders. Hou het in de gaten!

Als de cake gaar is, versier ik het met abrikozenjam en geraspte kokos.

Echt heel makkelijk en super luchtig!

Su6

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Msemmen met amandelen en honing recept

    Msemmen met amandelen en honing recept

  • Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

    Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

  • Marokkaanse dadelkoekjes

    Marokkaanse dadelkoekjes

  • Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

    Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

  • Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

    Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *