Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

2018-01-04
  • Opbrengst : 26 cm
  • Kooktijd : 50m
Beoordeel dit recept:

Kokoscake recept, is heerlijk, super luchtig en natuurlijk makkelijk te maken. Ik ga op visite en ik neem hem mee 🙂 Velen zijn gek op kokossmaak.

Ingrediënten

  • - glas = Ik heb een Nederlandse theeglas gebruikt
  • - 5 eieren
  • - 1 glas suiker
  • - 1 vanillesuiker
  • - 1 glas zonnebloemolie
  • - 2 lepels volle melk
  • - 3 eetl. kokosrasp
  • - 200 gr. bloem
  • - bakpoeder
  • - abrikozenjam
  • - geraspte kokos

Werkwijze

Stap1

De vijf eieren goed mixen tot het schuimt...

Stap2

Doe dan een (Nederlandse) theeglas suiker, 1 vanillesuiker en een nederlandse glas zonnebloemolie erbij. Mixt dit op de hoogste stand voor een paar minuten.

Stap3

Doe vervolgens 2 lepels volle melk en 3 eetl. kokosrasp erbij. Mix dit weer tot een geheel.

Meng 200 gr. bloem met bakpoeder en zeef erboven, Mix dit er goed door.

Stap4

Om straks je cake er makkelijk uit te krijgen, vet je cakevorm in met een mengsel van 1 tl zachte roomboter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Het beslag erin scheppen.

Stap5

Doe dan in de oven voor 50 min. Let op elke oven is anders. Hou het in de gaten!

Als de cake gaar is, versier ik het met abrikozenjam en geraspte kokos.

Echt heel makkelijk en super luchtig!

Su6

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *