Lahmacun recept – Turkse pizza met gehakt

2009-09-11
  • Opbrengst : ong 20 stuks
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Lahmacun of Turkse Pizza is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Alvorens het te nuttigen wordt het meestal besprenkeld met citroen. Het wordt naast restaurants ook verkocht in de supermarkt als ingevroren maaltijd.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - 1 kg meel
  • - 2 pakjes droge gist
  • - 2 theelepeltjes zout
  • - water (zoveel als meel pakt moet mooi soepel niet plakkend deeg worden)
  • Gehaktmengsel:
  • - 500 gram gehakt
  • - 4 eetlepels olie
  • - 4 tomaten
  • - 2 uien
  • - 2 Turkse paprika's
  • - 2 eetlepels tomatenpurree
  • - 2 eetlepels paprikapuree
  • - zout
  • - peper
  • - eveltueel pull biber (droge hete pepers)of sambal voor als je van pittig houd
  • Nog nodig :
  • - bakpapier
  • - oven
  • - deegroller
  • - rasp of keukenmachine

Werkwijze

Stap1

* je maak het deeg door alles te vermengen water moet lauw/warm zijn des te sneller rijst je deeg.

* je maakt het gehakt mengsel ik zelf doe alles in de keukenmachine en draaien maar.

* als het deeg 2 keer de hoeveelheid is kun je aan de slag kneed nog een keer en maak kleine bolletjes van het deeg. dit laat je rusten onder een theedoek

Stap2

* verwarm de oven voor ik doe altijd onder en boven hitte en 225 graden

* nu kun je alvast een aantal vellen bakpapier gaan scheuren-knippen op de maat van je ovenbodem

* deeg uitrollen tot ovalenvorm zo dun mogelijk 2 mm of 3 dat op bakpapier leggen en besmeren met gehakt mengsel

ik maak altijd zeker 6 lahmacun vooruit zodat ik het makkelijk kan bijhouden als ze in de oven zitten, want dan gaat het snel.

* doe de lahmacun in de oven direct op de bodem ong. 5 min als onderkant mooi kleurtje heeft eruit en volgende erin ga zo door dat al je deeg op is en klaar!

als ze pas uit de oven komen zijn ze knapperig als je ze opstapeld met de gehakt kanten tegen elkaar en wacht zal het deeg zacht worden en zijn ze makkelijk op te rollen.

lekker met salade er tussen of tzatiki ( geraspt kommer met dikke turkse yoghurt en peterselie,dille en knoflook en zout)
smakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door sadiye aan 11-09-2009

    hmmmmmmmmmmm

  2. Geplaatst door hanan1977 aan 13-09-2009

    ik ga het nu met mijn dochtertje maken, ben benieuwd

  3. Geplaatst door samia1 aan 13-09-2009

    Ik ga ze nu maken. zal laten weten of ze gelukt zijn.

  4. Geplaatst door nadia12 aan 15-09-2009

    enne dames ?? gelukt??

  5. Geplaatst door sadiye aan 09-10-2009

    hmm ziet er lekker uit nadia12 ik heb al weken trek in lahmacun mmmm

  6. Geplaatst door sadiye aan 09-10-2009

    deze fotovan die lahmacun is van een turkse site zehra50 heheheh van die site maak ik ook altijd wat 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.