Loempia met gehakt

2015-02-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 45m

Een loempia is een gerecht dat onder meer in de Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken wordt geserveerd. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten.

Ingrediënten

  • - 500 gr gehakt
  • - eieren
  • - 1 grote ajuin
  • - 1 paprika
  • - peper
  • - zout
  • - pikant
  • - sojascheuten
  • - olijfolie
  • - brikdeeg

Werkwijze

Stap1

Doe in een pan olijfolie en bak de ajuin en voeg er de paprika's toe. Bak deze goed door maar altijd roeren. Het gehakt toevoegen en de kruiden. Dit alles goed mengen dan als laatste de sojascheuten toevoegen. Deze even mee doorbakken en dan van het vuur halen en de hardgekookte eieren in stukken snijden en dan toevoegen.

Stap2

Alles goed mengen en dan in de brikdeeg plooien zoals een loempia.

Stap3

Dan in olie bakken maar niet frituren.

smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

    Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

  • Mijn nasiballetjes zonder nasimixzakjes met chilisaus of satesaus

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Mijn nasiballetjes zonder nasimixzakjes met chilisaus of satesaus

    Mijn nasiballetjes zonder nasimixzakjes met chilisaus of satesaus

  • Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

    Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

  • Geroosterde paprika

    Geroosterde paprika

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Energie

    153 kcal
  • Vet

    8 g
  • Eiwitten

    16 g
  • Koolhydraten

    4,3 g

Reacties (3)

  1. Geplaatst door hanan1977 aan 10-09-2009

    wat is ajuin?

  2. Geplaatst door gerda aan 10-09-2009

    dat zijn uien

  3. Geplaatst door gerda aan 10-09-2009

    ik zou loempiavellen gebruiken zijn makkelij in gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *