Marokkaanse dadelkoekjes

2018-01-16
Beoordeel dit recept:

Dadelkoekjes zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naast ka3b alghezaal. Deze Marokkaanse dadelkoekjes worden vaak gemaakt met het suikerfeest, bruiloften, Geboortefeestjes en andere gelegenheden. Ze worden op verschillende manieren geversierd.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - 1 kilo meel
  • - 250 gr. zacht roomboter
  • - 4 eetl. suiker mag meer
  • - 1 eetl. orangebloeswater
  • - 2 eet. zonnebloemolie
  • Dadelvulling:
  • - dadelpasta
  • - - 1 eet. orangebloeswater (mazar)
  • - beetje kaneel
  • - 2 eetl. Gesmolten boter
  • Verder
  • - poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Met de deegingrediënten maak je er een soepel deeg van en dan even laten rusten in de koelkast.

Stap2

Dadelvulling:

Ik koop gewoon dadelpasta lekker makkelijk. Ik meng ermee 1 eet. Mazar (orangebloeswater), een beetje kaneel en 2 eetl. Gesmolten boter.

Stap3

Als het deeg een beetje uitgerust is. Dan rol je het deeg uit. Je maakt een bolletje pasta en stopt het erin en dan met de nekhsa versieren. Marokkaanse dadelkoekjes bereiding

Stap4

Dan bakken in de oven op 160 graden. Als het goed afgekoeld is, rollen door de poedersuiker en smullen maar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.