Marokkaanse dadelkoekjes

2018-01-16
Beoordeel dit recept:

Dadelkoekjes zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naast ka3b alghezaal. Deze Marokkaanse dadelkoekjes worden vaak gemaakt met het suikerfeest, bruiloften, Geboortefeestjes en andere gelegenheden. Ze worden op verschillende manieren geversierd.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - 1 kilo meel
  • - 250 gr. zacht roomboter
  • - 4 eetl. suiker mag meer
  • - 1 eetl. orangebloeswater
  • - 2 eet. zonnebloemolie
  • Dadelvulling:
  • - dadelpasta
  • - - 1 eet. orangebloeswater (mazar)
  • - beetje kaneel
  • - 2 eetl. Gesmolten boter
  • Verder
  • - poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Met de deegingrediënten maak je er een soepel deeg van en dan even laten rusten in de koelkast.

Stap2

Dadelvulling:

Ik koop gewoon dadelpasta lekker makkelijk. Ik meng ermee 1 eet. Mazar (orangebloeswater), een beetje kaneel en 2 eetl. Gesmolten boter.

Stap3

Als het deeg een beetje uitgerust is. Dan rol je het deeg uit. Je maakt een bolletje pasta en stopt het erin en dan met de nekhsa versieren. Marokkaanse dadelkoekjes bereiding

Stap4

Dan bakken in de oven op 160 graden. Als het goed afgekoeld is, rollen door de poedersuiker en smullen maar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *