Marokkaanse dadelkoekjes

2018-01-16
Beoordeel dit recept:

Dadelkoekjes zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naast ka3b alghezaal. Deze Marokkaanse dadelkoekjes worden vaak gemaakt met het suikerfeest, bruiloften, Geboortefeestjes en andere gelegenheden. Ze worden op verschillende manieren geversierd.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - 1 kilo meel
  • - 250 gr. zacht roomboter
  • - 4 eetl. suiker mag meer
  • - 1 eetl. orangebloeswater
  • - 2 eet. zonnebloemolie
  • Dadelvulling:
  • - dadelpasta
  • - - 1 eet. orangebloeswater (mazar)
  • - beetje kaneel
  • - 2 eetl. Gesmolten boter
  • Verder
  • - poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Met de deegingrediënten maak je er een soepel deeg van en dan even laten rusten in de koelkast.

Stap2

Dadelvulling:

Ik koop gewoon dadelpasta lekker makkelijk. Ik meng ermee 1 eet. Mazar (orangebloeswater), een beetje kaneel en 2 eetl. Gesmolten boter.

Stap3

Als het deeg een beetje uitgerust is. Dan rol je het deeg uit. Je maakt een bolletje pasta en stopt het erin en dan met de nekhsa versieren. Marokkaanse dadelkoekjes bereiding

Stap4

Dan bakken in de oven op 160 graden. Als het goed afgekoeld is, rollen door de poedersuiker en smullen maar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

    Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

  • Batbot ftira khoubz de ma9la

    Babot Ftira of khoubz de ma9la

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Marokkaanse Kiptajine kip met kruiden in tajine

    Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *