Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept

2018-02-10
  • Opbrengst : 1 Tajine
  • Porties : 4 personen
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 1:25 u
  • Klaar in : 1:50 u
Beoordeel dit recept:

Hier een makkelijk recept voor een Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen. Bij zo’n traditioneel Marokkaans brood mag niet ontbreken 🙂

Ingrediënten

  • - Kip
  • - 50 g groene olijven zonder pitten
  • - 3 Rode uien
  • - 3 uitgeperst teentje knoflook
  • - 1 ingelegde citroen
  • - 1 el gember
  • - 1 el zwarte peperi
  • - 1 el kurkuma
  • - Snufje zout
  • - Handvol fijngehakte peterselie
  • - 5 el olijfolie

Werkwijze

Stap1

Olie in tajine, voeg de ui en de knoflook toe. Marokkaanse Kiptajine uien in tajine

Stap2

Leg de stukken kip erin. Bestrooi met gember, zwarte peper, kurkuma en zout. Marokkaanse Kiptajine kip met kruiden in tajine Leg het deksel erop en laat 20 minuten op een zacht vuurtje staan. Voeg wat water alleen als het nodig is, vermeng met de ingrediënten en breng aan de kook.

Stap3

Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert. Voeg vervolgens de olijven, de peterselie en het citroen toe. Marokkaanse Kiptajine uien olijven en citroen Leg er opnieuw het deksel op en laat het nog 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is.

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 29
Beoordeel dit recept

29 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.