Marokkaanse Vistajine met roodbaarsfilet of andere visfilets

2017-11-30
  • Opbrengst : 2-3 personen
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Vandaag een heerlijke Marokkaanse vistajine gemaakt, met roodbaarsfilet, aardappel, paprika en olijven. Je kunt hier ook andere visfilets voor gebruiken, maar ik zou zelf geen pangafilet nemen. Die worden onder slechte omstandigheden gekweekt in Azië en bevatten ook vaak allerlei gifstoffen.

Ingrediënten

  • - 2 roodbaarsfilets
  • - 1 kleine ui
  • - 1 tomaat
  • - 1 el tomatenpuree
  • - Olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl peper
  • - 1 tl komijn
  • - 1/2 tl kurkuma
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 2 knoflookteentjes, geperst
  • - Vers gehakte peterselie
  • - 1 citroen
  • - 1 rode puntpaprika
  • - Paar olijven
  • - 3 grote aardappels in plakjes

Werkwijze

Stap1

Maak de vis goed schoon en laat uitlekken. Rasp de ui en tomaat en meng met de fijngeperste knoflook en tomatenpuree. Meng de kruiden met olijfolie en doe de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je sap van een halve citroenm, marineer hier de visfilets in. Kook de aardappelschijven 3 minuten voor en giet af.

Stap2

Neem een tajine en vet in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijfjes en paprika in ringen. Voeg het tomatenmengsel toe en meng goed. Leg hierop de vis en doe er nog wat citroenplakjes op en de olijven.

Stap3

Zet 30-45 minuten op 220 graden in de oven. Eet dit met Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mchimeches of abrikozenkoekjes

    Mchimeches of abrikozenkoekjes

  • Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten

    Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten

  • Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

    Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

  • Batbot ftira khoubz de ma9la

    Babot Ftira of khoubz de ma9la

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *