Marokkaanse Vistajine met roodbaarsfilet of andere visfilets

2017-11-30
  • Opbrengst : 2-3 personen
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Vandaag een heerlijke Marokkaanse vistajine gemaakt, met roodbaarsfilet, aardappel, paprika en olijven. Je kunt hier ook andere visfilets voor gebruiken, maar ik zou zelf geen pangafilet nemen. Die worden onder slechte omstandigheden gekweekt in Azië en bevatten ook vaak allerlei gifstoffen.

Ingrediënten

  • - 2 roodbaarsfilets
  • - 1 kleine ui
  • - 1 tomaat
  • - 1 el tomatenpuree
  • - Olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl peper
  • - 1 tl komijn
  • - 1/2 tl kurkuma
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 2 knoflookteentjes, geperst
  • - Vers gehakte peterselie
  • - 1 citroen
  • - 1 rode puntpaprika
  • - Paar olijven
  • - 3 grote aardappels in plakjes

Werkwijze

Stap1

Maak de vis goed schoon en laat uitlekken. Rasp de ui en tomaat en meng met de fijngeperste knoflook en tomatenpuree. Meng de kruiden met olijfolie en doe de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je sap van een halve citroenm, marineer hier de visfilets in. Kook de aardappelschijven 3 minuten voor en giet af.

Stap2

Neem een tajine en vet in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijfjes en paprika in ringen. Voeg het tomatenmengsel toe en meng goed. Leg hierop de vis en doe er nog wat citroenplakjes op en de olijven.

Stap3

Zet 30-45 minuten op 220 graden in de oven. Eet dit met Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.