Marokkans brood

2006-04-04
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 400 gram meel
    100 gram fijn griesmeel
    1 1/2 thee lepel zout
    2 thee lepel droge gist
    en water dat is met gevoel een beetje warm water.

Werkwijze

Stap1

Meel, grismeel, zout, gist goed met je hand roeren en dan een kuiltje maken in het midden water in doen en met je hand steeds roeren tot alles bij elkaar is en dan steeds je handen nat maken en kneden en nat makken en kneden tot het deeg zacht is zeker 10 min kneden het moet wel een beetje plakkerig zijn dan krijg je zachte brood van.

Als je klaar bent een doek er over heen doen en vuilniszak om doen en dan zeker een uur laten rijzen .

Na het rijzen mix je meel en griesmeel bij elkaar en de aanrecht bestoven en maak je je handen neen beetje nat met water dan pak je het deeg zet je het op aanrecht mooie bal maken en dan plat drukken en dan op een houtenplank zetten en een beet je meel er op doen en dan een theedoek op doen en laten rusten een half uurtje en dan zo een pizza ding opwarmen. Ik weet god niet hoe dat heet kijk maar op het foto, en dan laat jet het er op glijden en dan druk je op het deeg met je wijsvinger gaten er in en draai je het op dat doe je 4keer en dat was het ik hoop dat het zo duidelijk is meiden anders hoor ik het wel.

Eerste keer wel moeilijk en daar na niet meer

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 44
Beoordeel dit recept

44 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door samirac aan 04-04-2006

    wanneer plaats je het recept?

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-04-2006

    ik heb ook een recept geplaats van marokaans brood, kijk daar maar als dit recept lang op zich laat wachten.

  3. Geplaatst door asi aan 05-04-2006

    Heey sami lijkt me heel lekker ne ziet er goed uit, maar wanneer komt de recept?

  4. Geplaatst door esje aan 08-10-2006

    ik heb het geprobeert, ik heb alleen geen pizza pan, dus heb het in de oven gedaan en het is gewoon broodgeeworden in plaats van tesnift

  5. Geplaatst door MoslimaRose aan 23-02-2008

    Je moet echt een pizzapan hebben om dit brood te maken. In de oven bolt het op en in de pizza pan blijft hij plat. Zo hoort hij ook..

  6. Geplaatst door sadiye aan 15-11-2008

    hmm heerlijk

  7. Geplaatst door Boujafagirl aan 02-12-2008

    ik ga het meteen uit proberen

  8. Geplaatst door Boujafagirl aan 02-12-2008

    ik ga het meteen uit proberen

  9. Geplaatst door aminamc aan 09-03-2009

    hoe lang moet ie ongeveer in de pizzapan? en waarvoor moet je die gaten erin maken??

  10. Geplaatst door nahema aan 13-09-2009

    salaam ,ik heb het gemaakt het is goed gelukt alleen doe ik hem niet in een pizza pan maar in zo een marokkaanse pan van ijzer op het vuur je kan er ook m’smen in doen of batboet die kleine broodjes om tevullen . nog bedankt voor de recept .asalam oelakom

  11. Geplaatst door sadiye aan 13-09-2009

    hallo dames ik zou deze brood ook graag willen maken maken heeft iemand een foto of iets hoe je die gaten erin maakt met je wijsvinger?

  12. Geplaatst door Jetto aan 29-12-2009

    Hoi ik wil graag weten hoeveel broden je hier uit kan halen. alvast bedankt

  13. Geplaatst door charmoula aan 21-11-2010

    bovenaan staat dat het voor 1 brood is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.