Medfoena

2005-10-06
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 1:30 u

Ingrediënten

  • * 1/2 kilo vermicelli (shorbaat)
    * 100 gram amandelen
    * poedersuiker
    * Kaneel
    * 200 gram gele rozijnen
    * Boter
    * 1 grote kip
    * 3 uien
    * kasbour
    * Ma3dnoes
    * 2 tomaten

Werkwijze

Stap1

De shorbaat met gesmolten boter natmaken en laten stomen. Je moet uitkijken dat je ze niet heel lang laat stomen. Elke 10 min. ff controleren.

Amandelen koken, pellen en bakken in olie. Daarna fijnmalen.

Gele rozijnen ff koken in water of laten stomen tot ze zacht zijn.

De kip schoonmaken en het vel weghalen en in kleine stukjes snijden. In een grote pan doen met een beetje olijvenolie laten bakken.

De uien fijn snipperen en bij de kip toevoegen. Laat het ff een tijdje bakken en voeg kruiden (kerrie, zwarte peper, zout, saffraan, gember, rode peper), qasboer/ma3dnoes en tomaten (in stukjes gesneden) bij. Het geheel laten koken en voeg een limonadebeker water bij.

Als de kip gaar is dan moet er haast geen jus (marqa) zijn overgebleven in de pan. Je hebt dan een lekkere saus van tomaten en uien. Haal alleen de kip uit de pan en pluk het in kleine stukjes. De botjes gooi je weg.

Als je klaar bent voeg je de stukjes kip bij de uien en tomaten. Pak een grote bord en doe de kip met uien en tomaten in het midden.

Voeg de shorbaat erbij met de rozijnen. Daarna bestrooi je het met amandelen, kaneel en suiker.

Waarschuwing: De kip moet echt geen jus (Marqa) bevatten als je ‘m opdient.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 34
Beoordeel dit recept

34 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

    Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

  • Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

    Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

  • Kiptajine met aardappels en doperwten

    Kiptajine met aardappels en doperwten

  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Maïzena koekjes

    Maïzena koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (27)

  1. Geplaatst door amira_van_kozina aan 06-10-2005

    medfoena is in principe seffa tenminste zo zeggen wij het, misschien zeggen jullie het anders. Maar het ziet er wel lekker uit!!! ma3aa salama

  2. Geplaatst door Rzinia aan 06-10-2005

    heeeeeee leuk dat je het erop zet Shnieulaatje. he maar zet je die met kip ook die ziet er zooooooo heerlijk uit xxxjes

  3. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    amira_van_kozina,

    Nee het is echt geen seffa. Wij maken seffa van couscoua en het bevat geen kip.

  4. Geplaatst door oemZenjabiel aan 07-10-2005

    myammie!! ik kende t eerst niet, maar nadat jij t had geplaats heb ik t al 2keer gemaakt.. tis echt supper lekker! n vriendin zag laatst de restjes bij mij en nu heb ik haar moeten beloven t te maken zodra ze weer komt hih..toppertje!

  5. Geplaatst door oem_mujahid2 aan 07-10-2005

    mmmm ziet er echt heerlijk uit!!

  6. Geplaatst door oem_mujahid2 aan 08-10-2005

    salaam alaikoem, ik heb het vanavond gemaakt, en het was echt HEERLIJK!!Me man vond het ook heerlijk,hamdoulilah!!

  7. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    ik ga het ook eens proberen…

  8. Geplaatst door Shnieula aan 09-10-2005

    oem_mujahid2 ik ben blij dat het je wel gelukt is. Het is zeker heeeeeeerlijk!

  9. Geplaatst door dikratoen aan 17-10-2005

    De vermicelli stomen…., gewoon op de couscous manier?

  10. Geplaatst door Rzinia aan 17-10-2005

    ja en niet te lang. het moet dezelfde kleur blijven alleen zachter worden. dat zei shnieula tegen me

  11. Geplaatst door sallywoman aan 25-10-2005

    ik heb het bij me ouders thuis gemaakt en ze vonden het allemaal heel erg lekker toppie 😉

  12. Geplaatst door jdidiya aan 11-11-2005

    Ik ben zo lang op zoek naar dit recpet
    super heel erg bedankt
    gr jdidiya

  13. Geplaatst door sami aan 08-04-2006

    oooooooo daar krijg ik in eens zin in.

  14. Geplaatst door mahan aan 22-06-2006

    hmmmmmmmmmm lijkt mij heerlijk,ik ga het zeker een keer maken inschallah.

  15. Geplaatst door mahan aan 22-06-2006

    kan je het ook met kipfile maken

  16. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-07-2006

    Ja, hoor je kan het ook met kipfilet maken. Ik zla het een keer plaatsen met groenten en kip.

    Ik zal dan ook de bereiding van de vermecelli erbij plaatsen

  17. Geplaatst door mahan aan 05-09-2006

    oke dank je wel

  18. Geplaatst door gelderse aan 21-09-2006

    Ik heb het gisteren gemaakt. Het is echt heerlijk.

  19. Geplaatst door sennar aan 11-11-2006

    Salaam,kun je het ook met donkere rozijnen maken, heb dat nl alleen in huis.

  20. Geplaatst door princessa aan 14-11-2007

    ik zal het vandaag maken

  21. Geplaatst door kadilin aan 19-01-2008

    assalaam, lijkt mij echt ontzettend lekker.Ik heb het nog nooit gezien of gegeten, maar ga het toch zeker eens uitproberen. Het is hier in Oujda de gewoonte vrijdag’s altijd couscous te maken. Bij wie je ook komt er is altijd couscous, zo ook bij mij dus. InchaAllah ga ik dit volgende week vrijdag een keer proberen.

  22. Geplaatst door fati aan 20-10-2008

    ik heb een vraagje hoe moet ik die vermicelin in boter doen en hoeveel gesmolten boter en hoelang moeten ze stomen moetik geen water bij doen kan je aub heel bereiding mailen naar mijn email fatimaatje83@hotmail.com baraka allahoe fiki

  23. Geplaatst door sara38 aan 24-10-2008

    ik weet hoe je de chorba moet stomen . ikheb het geprobeerd maar het was nog hard gebleven

  24. Geplaatst door xhindx aan 07-07-2009

    tbarkellah 3liek, ik vind het echt een lekker recept

  25. Geplaatst door salima27 aan 17-07-2009

    tbark Allah 3eliek. Dit recept lukt iedere keer. Erg lekker.

  26. Geplaatst door Juf aan 03-09-2009

    Heerlijk!

  27. Geplaatst door Lalakifech aan 16-03-2010

    Hoe moet je de vermicelli stomen met boter…? Is het niet gewoon zo eerst stomen en dan de boter er bij boegen..? Ik zie dit recept nu pas en het lijkt me echt heerlijk! Bedankt voor het plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *